Dezvăluirile unui medic clujean referitoare la starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență”

După ce a fost operat de urgență la Spitalul Militar din Cluj, Florin Piersic a fost transferat la secția ATI de la Institutul Inimii, ulterior fiind mutat pe secția de Cardiologie a unității medicale. Medicii spun că actorul trebuie să ajungă de urgență în Viena.

02 mai 2024, 18:54
Dezvăluirile unui medic clujean referitoare la starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență”
Florin Piersic trebuie să fie transferat de urgență la Viena

După operația suferită la genunchi, analizele de laborator au arătat că infecția s-a localizat și la cele două antene ale stimulatorului cardiac. Din această cauză, luni, Florin Piersic a fost văzut de chirurgul cardiac Adrian Molnar, de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Marți, actorul a fost transferat la această unitate, însă, singurul medic din România care se pricepe să scoată un astfel de stimulator, Horia Roșianu, este plecat din țară. Același medic i-a implantat actorului acest dispozitiv care menține ritmul cardiac.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Tudor Ciuhodaru, anunț de ultimă oră despre starea în care se află Florin Piersic: „S-ar putea ca lucrurile să evolueze favorabil”

Potrivit medicilor, Florin Piersic trebuie să ajungă la Viena. Medicii mai susțin și că dacă acest stimulator va fi scos în condiții de maximă siguranță, infecția va putea fi tratată, iar starea maestrului va reveni la normal. După vindecarea infecției, actorul va putea fi supus unei noi proceduri de implantare a unui stimulator.

„Este vorba despre extragerea unui corp străin, aici vorbim de stimulatorul cardiac cu cele două antene, pe care există vegetație bacteriană. Acest stimulator trebuie scos, doar că manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență. Dar, atenție, și acolo cazul trebuie preluat de un medic foarte priceput. Cel mai probabil, dr. Roșianu poate recomanda un astfel de medic”, a declarat un medic de la Instititul Inimii din Cluj Napoca, potrivit foaiatransilvana.ro.

Citește și: Cum arată Daniel, fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. El a părăsit România împreună cu mama sa

Un cunoscut medic clujean spune că, în acest caz, trebuie să fie întrunită o echipă pluridisciplinară.

„S-a tratat infecția dar aceasta a tot evoluat. Se știa că marele actor are corpi străini, deci puteau fi aduși în țară, rapid, toți medicii care se pricep. S-a intervenit eficient la genunchi, dar inima este acum problema. Vorbim de Florin Pierisc, o legendă a României”, a declarat profesorul clujean.