Grapini: Sumele pentru infrastructură în turism au fost mutate la Ministerul Dezvoltării

BUGET 2014. Bugetul pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism a fost avizat favorabil vineri de comisiile economice şi de industrii ale Parlamentului, în forma propusă de Guvern, ministrul Maria Grapini precizând că sumele pentru infrastructură turistică au fost mutate la Ministerul Dezvoltării.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 12:15
Grapini: Sumele pentru infrastructură în turism au fost mutate la Ministerul Dezvoltării

Bugetul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism pentru anul 2014 este de 235.786.000 de lei, faţă de 138.446.000 de lei în acest an.

Ministrul Maria Grapini a susţinut, la prezentarea bugetului instituţiei pe care o conduce, că pentru anul viitor nu sunt prevăzute sume pentru investiţii în infrastructură, care să fie transferate autorităţilor locale, deoarece aceste fonduri au fost transferate către Ministerul Dezvoltării Regionale care se va ocupa de această activitate, ca efect al procesului de descentralizare.

Citeşte şi Bugetul Ministerului Mediului pe 2014, avizat de Comisiile de administraţie publică

Ulterior, Grapini a fost întrebată de jurnalişti cum este posibil ca efectele legii descentralizării să producă efecte în construcţia bugetului de stat câtă vreme acest act normativ nu se află în vigoare.

„E pe vechea lege, numai că se ocupă de aceste transferuri de la bugetul de stat printr-un minister anume la administraţia locală în funcţie de oportunitatea proiectului, de data asta nu se va face de la noi, ci se va face de la Ministerul Dezvoltării Regionale, care are legătură cu ceea ce întâmplă în teritoriu, deci nu e nicio încălcare de lege, nu e nimic, decât că să se ocupe Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism de alte transferuri pe proiecte, se ocupă Ministerul Dezvoltării”, a declarat Maria Grapini.

Citeşte şi Bugetul Ministerului Muncii, avizat de comisiile parlamentare

Ea a menţionat că a fost de acord cu această măsură şi că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor face parte din comisia de analiză a proiectelor locale privind turismul.

„S-a asumat descentralizarea, nu a intrat în vigoare, dar nici bugetul ăsta nu a intrat, o să intre în 2014, şi ce facem, mai modificăm o dată? E un lucru care nu afectează cu nimic proiectele”, a mai spus Grapini.

Citeşte şi Bugetul MApN pe 2014, avizat de comisiile parlamentare