Ediţia a patra a Galei Trofeelor Alexandrion a avut loc la hotelul Radisson Blu. La gala de joi, au fost premiaţi sportivi cu performanţe deosebite în 2018: Simona Halep (liderul WTA în 2018), Ana Maria Popescu (vicecampioană mondială la scrimă), Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc (campioane mondiale la dublu vâsle, la canotaj), Nicolae Onică (medaliat cu bronz la CM de haltere şi cu aur la Campionatul European), Robert Glinţă (medaliat cu argint la Campionatul European de nataţie), Ovidiu Ionescu (medaliat cu argint la Campionatul European de tenis de masă), Loredana Toma (vicecampioană mondială şi campioană europeană la haltere), Mihai Mihuţ (medaliat cu aur la Campionatul European de lupte) şi Marius Iovi (militar rănit în Irak şi sportiv Invictus).

Mircea Lucescu a primit Trofeul pentru Excelenţă în Sport, Mirel Rădoi pentru performanţele obţinute la conducerea naţionalei under 21 a României şi Ianis Hagi pentru că a fost desemnat cel mai bun fotbalist român.

La evenimentul de joi seară s-au decernat şi premii Alexandrion Speranţa, unor sportivi de viitor: Nicoleta Angelica Muscalu şi Antonia Mihaela Pavel - medaliate cu bronz la platformă-sincron, la CM de sărituri în apă pentru juniori, Arian Notreţu - sportiv paralimpic, campion la nataţie şi Claudiu Borţoneanu – cel mai bun tânăr fotbalist român.

Printre personalităţile care au înmânat premiile s-au numărat Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Loreana Dinu, Alina Dumitru şi Victor Hănescu.