BILANŢ CORONAVIRUS: 13 decese în România, trei din Suceava şi unul din Ialomiţa, fără posibilă expunere

Creşte numărul morţilor de coronavirus în România. Trei s-au produs în Suceava, având vârste de 59, 71 şi 80 de ani, toţi cu alte afecţiuni medicale grave. 

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 19:04
BILANŢ CORONAVIRUS: 13 decese în România, trei din Suceava şi unul din Ialomiţa, fără posibilă expunere

Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România a avut loc duminică, 22 martie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Filiaşi, judeţul Dolj, întors recent din Franţa. 

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Al doilea deces a fost anunţat tot duminică: un bărbat în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Al treilea deces de coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Piatra-Neamţ. Bărbatul a fost confirmat pe 19 martie 2020, fiind internat la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, iar pe 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli infecţioase din Iaşi. În urma informaţiilor primite de la medici, acesta suferea de diabet şi hipertensiune arterială.

Vasile Ouatu, patronul lui Unic Piatra Neamţ, este al treilea român ucis de CORONAVIRUS. A avut dosar penal după ce a refuzat INTERNAREA

Al patrulea deces din cauza noului coronavirus a fost înregistrat, luni, în România. Este vorba despre o femeie de 72 de ani, internată la Suceava. Pensionara nu a călătorit în străinătate, în zonele afectate de COVID-19, şi nu a intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

Al cincilea deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Suceava.

„A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19): un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI.

Al optulea deces din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19 martie. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II”.

Apoi au mai fost înregistrate alte trei decese: 

Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată.
Data deces: 22/03/2020

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată.
Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere
precizată
Data deces: 23/03/2020

Al 11-lea deces: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Al 12-lea deces: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Al 13-lea deces a fost anunţat miercuri dimineaţă. Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani, care a fost tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.