Rețeta de post care te va face să te lingi pe degete! Chiftele de fasole, gata în doi timpi și trei mișcări

De câteva zile a început Postul Crăciunului, ceea ce înseamnă că gospodinele sunt nevoite să devină inventive la capitolul bucătărie. Totuși, opțiunile nu sunt chiar atât de limitate pe cât ar părea! Iată o rețeta fantastică de chiftele de fasole.

16 nov. 2023, 14:01
Rețeta de post care te va face să te lingi pe degete! Chiftele de fasole, gata în doi timpi și trei mișcări
Rețeta de post care te va face să te lingi pe degete! Chiftele de fasole, gata în trei timpi și trei mișcări

Rețeta de chiftele de fasole care te va salva în zilele de post. În această perioadă, creștinii de pretutindeni au intrat în Postul Crăciunului, iar pentru gospodine aceasta poate fi o adevărată provocare. Trebuie să ne asigurăm de faptul că avem un meniu echilibrat și variat, cu toate că sunt excluse o serie de alimente cheie.

Citește și: Rețeta pentru cel mai bun aluat de pizza. Secretele lui chef Joseph Hadad pentru un preparat inedit

Rețeta aceasta este una extrem de simplă, dar și extrem de delicioasă. Mai mult de atât, ea nu este foarte costisitoare, deoarece nu ai  nevoie de prea multe ingrediente, iar marea lor majoritate se găsesc deja în bucătăria ta.

Rețeta de chiftele de fasole

Ingrediente:

  • 250 g fasole fiarta
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
    2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar proaspat sau marar uscat
  • 1 lingura faina
  • pesmet
  • 2 felii de paine alba
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Prin urmare, dacă intenționezi să pregătești rețeta de chiftele de fasole, primul pas este să fierbi fasolea; asigură-te însă să adaugi puțină sare în apa de fierbere.

Dacă vrei să faci totul mai rapid, poți achiziționa fasole la conservă, care este deja gătită, astfel încât tot ce trebuie să faci este să o scurgi bine.

Dacă ai optat pentru prima metodă, adică ai pus fasolea într-o oală pe aragaz, asigură-te că fierbe foarte bine. Următorul pas este să o scurgi bine și apoi să o transformi într-o pastă cremoasă folosind un mixer vertical sau un robot de bucătărie.

În continuare, curăță morcovul și dă-l prin răzătoare, taie mărunt ceapa și usturoiul. După aceasta, îndepărtează coaja de pe feliile de pâine și lasă-le la înmuiat în puțină apă.

Călește ceapa în puțin ulei de măsline până devine translucidă. Adaugă apoi morcovul ras și călește-l timp de 2-3 minute.

Următorul pas este să amesteci toate ingredientele, așa că vei avea nevoie de un castron mai mare. În castron, adaugă pasta de fasole, ceapa și morcovul călit anterior, precum și usturoiul tocat mărunt.

La final, adaugă miezul de pâine bine scurs de apă, dar și o lingură de făină. Nu uita să adaugi sare, boia și piper negru proaspăt măcinat, toate după gust.

Ultimul pas implică amestecarea întregii compoziții până devine omogenă. Apoi, formează chiftelele în funcție de forma pe care o dorești, fie plate, fie rotunde, etc.

Între timp, încinge uleiul și pregătește pesmetul. Chiftelele se trec ușor prin pesmet și se prăjesc până devin aurii pe ambele părți. Alternativ, le poți găti în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-30 de minute sau până devin aurii pe ambele părți.

Citește și: Plăcintă cu brânză și stafide! Rețeta tradițională a mătușii Ileana, ideală pentru cei care vor să lase sec