UCRAINA: Iulia Timoşenko NU vizează funcţia de PREMIER al viitorului Guvern de la Kiev

Eliberată sâmbătă din închisoare, Iulia Timoşenko a declarat că nu îşi doreşte postul de prim-ministru al Ucrainei şi de aceea nu trebuie să fie inclusă în discuţiile pentru ocuparea acestei funcţii.

RomaniaTV.net
23 feb. 2014, 15:45
UCRAINA: Iulia Timoşenko NU vizează funcţia de PREMIER al viitorului Guvern de la Kiev

Anterior, susţinătorii Iuliei Timoşenko din Parlamentul de la Kiev afirmaseră că ea este unul dintre cei trei favoriţi la numirea în funcţia de şef al guvernului de uniune naţională.

”Am fost surprinsă să aud că sunt propusă pentru postul de premier. Nimeni nu a convenit sau discutat acest lucru cu mine. Sunt recunoscătoare pentru respectul care mi se acordă, dar cer să nu fiu luată în considerare pentru acest post”, a menţionat Iulia Timoşenko (care a mai condus în două rânduri guvernul ucrainean), într-o declaraţie publicată pe site-ul său, informează Agerpres.

Citeşte şi: Angela Merkel a discutat la telefon cu Iulia Timoşenko. Vor avea în curând o întrevedere

Duminică, deputaţii ucraineni au decis că preşedintele parlamentului ucrainean Olexandr Turcinov va asigura preşedinţia interimară a Ucrainei în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă.

Constituţia ucraineană prevede ca preşedintele parlamentului să-şi asume funcţia de şef al statului în caz de vacantare a puterii. Alegerile prezidenţiale anticipate au fost stabilite pentru data de 25 mai.

Olexandr Turcinov le-a cerut deputaţilor ca până marţi să formeze o nouă majoritate şi un guvern de uniune naţională. Totodată, Parlamentul ucrainean a votat duminică pentru destituirea ministrului de externe Leonid Kojara, un fost colaborator apropiat al lui Viktor Ianukovici, şi pentru confiscarea reşedinţei private a lui Ianukovici situate în apropiere de Kiev.