Week-end de 3 zile în fiecare săptămână - beneficii pentru angajati, dar si pentru firmă

Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2019 10:56 // Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2019 10:56 // Sursa: romaniatv.net

La prima vedere, ideea unui week-end de 3 zile în mod regulat acordat angajaților ar speria cei mai mulți manageri și antreprenori, în contextul în care oricum există un deficit de forță de muncă în cele mai multe domenii de business. Și totuși, conducerea unei firme din Craiova a decis să acorde această facilitate pentru angajați! Decizia unei săptămâni de lucru de doar patru zile (de luni până joi) a fost adoptată tocmai din dorința de a crește productivitatea resurselor umane, dar în același timp de a face angajații să fie mai încântați de atmosfera de la muncă. 

Foto: RomaniaTV.net

"Tot ceea ce realizează o companie ține de fapt de performanța echipei. Dacă sunt mai odihniți și mai satisfăcuți de echilibrul dintre viața personală și cea profesională, oamenii lucrează cu mai mult spor și reușesc să facă în 4 zile cel puțin munca pe care în mod normal o realizau în 5 zile. Ne referim desigur la muncă intelectuală, muncă de birou în special, căci activitatea firmei noastre se desfășoară în domeniul consultanței pentru proiecte cu fonduri europene, fonduri nerambursabile. Clienții noștri nu doar că nu sunt afectați negativ de ziua liberă în plus a echipei, ba chiar observă un suflu nou, mai multă productivitate de lucru. Unii chiar ne-au declarat că iau în calcul adoptarea unui sistem cu week-end de 3 zile în companiile lor", explică reprezentanții firmei SV Oltenia Consult, cu sediul în Craiova, compania care a ales să ofere echipei ziua liberă în plus în mod constant.

După primele săptămâni de la implementarea conceptului cu săptămână de lucru luni - joi, rezultatele sunt mai mult decât favorabile, ceea ce îi determină desigur pe managerii de la SV Oltenia Consult să transforme acest "experiment" într-un standard de lucru. Ziua de luni este mai puțin stresantă, căci vine după 3 zile libere. Echipa se simte mai plăcut, oboseala și stresul nu mai sunt o problemă, fiecare caută să își eficientizeze timpul de lucru.

Este tot mai evident în sectorul de resurse umane faptul că angajații caută în prezent astfel de companii unde se oferă nu doar un pachet salarial atractiv, ci și condiții cât mai bune de lucru. Multe persoane se plâng de faptul că succesul pe plan profesional este condiționat de un compromis în ceea ce privește viața personală, mai exact renunțarea la multe hobby-uri și foarte puțin timp petrecut alături de cei dragi.

Zilele suplimentare de concediu îi motivează puternic pe angajați. Procesul este de fapt unul natural: este firesc ca o persoană mai odihnită și mai bine încărcată cu energie pozitivă să aibă productivitate ridicată la locul de muncă. Ideea săptămânii de lucru de 4 zile se bazează pe calitate și nu pe cantitate. Timpul alocat muncii este redus, dar calitatea ridicată a muncii face posibilă îndeplinirea mai rapidă a tuturor proceselor și procedurilor de lucru. Este un "win-win" pentru angajați și companie. Partea și mai interesantă este că până și clienții companiei au de câștigat, dacă ne referim la o astfel de firmă prestatoare de servicii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H