MĂSURI DRASTICE. Ce sancţiuni a primit elevul care a spart o fiolă cu sulf în clasă

Elevul de clasa a VII-a de la Liceul 'George Călinescu' din Constanţa care a spart o fiolă cu sulfat de amoniu în clasă, cinci colegi fiind intoxicaţi, a fost sancţionat cu eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile şi cu aplicarea notei 6 la purtare.

15 oct. 2014, 12:11
MĂSURI DRASTICE. Ce sancţiuni a primit elevul care a spart o fiolă cu sulf în clasă

Elevul de clasa a VII-a de la Liceul ‘George Călinescu’ din Constanţa care a spart o fiolă cu sulfat de amoniu în clasă, cinci colegi fiind intoxicaţi, a fost sancţionat cu eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile şi cu aplicarea notei 6 la purtare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan, a menţionat, luni, că în cele trei zile în care este eliminat de la cursuri, elevul va desfăşura un alt tip de activitate în unitatea şcolară.

„În ceea ce priveşte eliminarea de la cursuri pentru trei zile, aceasta constă în înlocuirea activităţii obişnuite a elevului, pentru perioada aplicării sancţiunii, cu un alt tip de activitate, desfăşurată în cadrul unităţii de învăţământ, în conformitate cu prevederile Regulamentului intern al unităţii de învăţământ. Sancţiunea disciplinară a fost aplicată conform Regulamentului de ordine interioară coroborat cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar”, a precizat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanta ISJ.

Pe 13 octombrie, cinci elevi de clasa a VII-a de la Liceul ‘George Călinescu’ din Constanţa au fost duşi cu ambulanţa la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de sulf, medicii acordându-le îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea.

Elevi luaţi cu ambulanţa, şcoală evacuată din cauza unei intoxicaţii

Elevii s-au intoxicat după ce, într-o recreaţie, unul dintre ei a spart o fiolă pe care o avea la el. Pe recipientul respectiv era inscripţionat ‘sulfat de amoniu’.

Conducerea unităţii de învăţământ a declanşat o anchetă în acest caz, din primele verificări reieşind că elevul care a provocat incidentul a cumpărat fiola cu sulfat de amoniu de la un magazin.