DIESELGATE. Volkswagen a găsit vinovaţii pentru scandalul emisiilor de noxe. Cine sunt suspecţii

Doi ingineri de top de la Volkswagen se află în centrul investigaţiei interne declanşate de grupul german, după scandalul softului instalat pe maşini pentru a păcăli autorităţile de reglementare a emisiilor.

05 oct. 2015, 09:03
DIESELGATE. Volkswagen a găsit vinovaţii pentru scandalul emisiilor de noxe. Cine sunt suspecţii

Cei doi responsabili găsiţi vinovaţi de trucarea rezultatelor din teste sunt Ulrich Hackenberg, şeful Departamentului de cercetare-dezvoltare al Audi, şi inginerul șef al Porsche, Wolfgang Hatz. În momentul în care şi-au dat seama că nu pot concepe motoare diesel în conformitate cu reglementările de mediu din SUA, aceştia ar fi girat instalarea softului care reduce emisiile poluante în timpul testelor.

Citeşte şi Soluţia lui Ion Ţiriac în scandalul Volkswagen

Scandalul Volkswagen a determinat prăbuşirea drastică a acţiunilor companiei, dar şi rechemare în service a 11 milioane de automobile, la nivel global, pentru eliminarea softului ilegal şi modificări prin care nivelul emisiilor să respecte limitele legale.

Citeşte şi Volkswagen ar putea rechema în service 105.000 de maşini înmatriculate în România

Până la izbucnirea acestui scandal, Volkswagen era cel mai important grup auto străin existent pe piaţa din China, iar pe piaţa din Europa una din patru maşini vândute aparţinea uneia dintre cele opt mărci ale grupului.

Ulrich Hackenberg şi Wolfgang Hatz, cei împotriva cărora s-au îndreptat investigaţiile, nu au făcut niciun comentariu. Ei sunt consideraţi doi dintre cei mai străluciţi ingineri din industria germană şi au au fost numiţi în funcţii la scurt timp după ce Martin Winterkorn a devenit director general, în ianuarie 2007.

Săptămâna trecută Hackenberg şi Hatz au fost suspendat din funcţii.