A murit o LEGENDĂ a muzicii internaţionale

Johnny Winter, una din legendele vii ale "blues"-ului american, a murit joi la Zúrich, la vârsta de 70 de ani, au confirmat surse din anturajul artistului.

17 iul. 2014, 12:44
A murit o LEGENDĂ a muzicii internaţionale

Johnny Winter, cantautor, chitarist şi producător, era cunoscut şi respectat prin faptul că a ştiut să combine ‘rock-blues-ul’ británic cu ‘rock-blues-ul’ din SUA. Născut la Beaumont (Texas), el a devenit unul dintre cântăreţii ‘indispensabili’ ai blues-ului în anii 70 şi 80, alături de nume mari, precum Muddy Waters sau John Lee Hooker, cu care a colaborat în repetate ocazii.

Winter a fost nominalizat de şapte ori la premiile Grammy, dar nu l-a câştigat niciodată ca muzician, dar a obţinut trei premii ca producător al lui Muddy Waters. Cu toate acestea, revista Rolling Stones îl plasează pe locul 63 pe lista celor mai buni chitarişti din toate timpurile.

Într-unul din ultimele sale interviuri publicate pe pagina online a JournalStar.com luna trecută, Winter a mărturisit: ‘La 12 ani ştiam deja că vreau să devin muzician. Blues-ul este emoţie pură şi sentiment; dacă nu simţi aceste lucruri atunci nu vei fi niciodată un artist bun’.

Johnny Winter a înregistrat peste 20 de albume, iar după cel intitulat ‘Roots’ din 2011, se aşteaptă ca în septembrie să apară albumul său postum ‘Step Back’, în care i-a avut ca invitaţi pe Eric Clapton, Ben Harper, Billy Gibbons, Joe Perry, Dr. John, Leslie West, Brian Setzer şi Joe Bonnamassa