ADMITERE 2014 UMF Târgu Mureş. Mai multe LOCURI LA BUGET. Află şi alte NOUTĂŢI

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, marţi, că din anul universitar 2014-2015 instituţia va beneficia de 30 de locuri suplimentare la buget, pe care le va aloca unor specializări care au avut doar locuri cu taxă, o altă noutate fiind înfiinţarea unei linii de studiu de Medicină Dentară în limba engleză.

10 iun. 2014, 14:17
ADMITERE 2014 UMF Târgu Mureş. Mai multe LOCURI LA BUGET. Află şi alte NOUTĂŢI

Până anul acesta aveam (linie engleză, n.r.) doar la Medicină Generală, de anul acesta avem şi la Medicină Dentară. Urmează să avem decizia ARACIS în viitorul apropiat. Vor fi probabil 30-40 de locuri„, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI: Admitere Barou 2014: Examenul de admitere în profesia de avocat s-a modificat. Vezi schimările

Cele 30 de locuri suplimentare finanţate de la buget vor fi direcţionate către patru specializări cu programe de studii de 3 şi 4 ani.

Începând cu anul universitar care urmează, 2014-2015, am hotărât – obţinând o finanţare suplimentară de la Ministerul Educaţiei – să acordăm locuri la buget şi pentru programele de studii care sunt de 3 şi de 4 ani. Mă refer aici la Nutriţie, la Kinetoterapie, la Educaţie Fizică şi Sportivă şi la noul program care este acum în perioada de autorizare, cel de Cosmetică Medicală. Vom completa astfel programele Medicină şi Asistenţă Medicală, care până acum aveau loc şi la buget, precum şi locuri cu taxă, cele pe care le-am enumerat erau doar locuri la taxă până în acest an (…) În total sunt 30 de locuri, între 5 şi 10 locuri pentru fiecare specializare„, a susţinut Leonard Azamfirei.

Rectorul a spus că prin acordarea celor 30 de locuri bugetate pentru cele patru specializări, UMF Târgu Mureş doreşte şi stimularea competiţiei, întrucât o persoană admisă pe loc fără taxă poate ajunge în anul următor pe loc cu taxă, dacă alţi studenţi obţin rezultate mai bune.

Vrem să dăm şi acestor candidaţi o şansă de a intra la buget, iar pe de altă parte vrem să stimulăm şi competiţia la aceste programe, pentru că noi mergem după următorul sistem: cine intră la buget în anul I nu înseamnă că va termina la buget la sfârşitul facultăţii. În fiecare an, la sfârşit de an, reclasificăm studenţii în funcţie de notele obţinute pe care le-au obţinut în timpul anului. Aşa cum este posibil, şi se întâmplă lucrul acestea, ca unii care intră la buget să nu mai rămână în anul următor la buget şi unii care dintr-un motiv poate obiectiv sau subiectiv nu reuşesc să intre la buget, poate ulterior au şansa să intre la buget„, a mai spus rectorul UMF Târgu Mureş.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Bucureşti: Eseu motivaţional, examen scris şi media de la BAC

UMF Târgu Mureş are din acest an un sistem de înscriere online la admitere
     
Anunţam cu ceva vreme în urmă că anul acesta vom implementa un sistem online de înscriere a candidaţilor. Suntem în perioada de testare a acestui sistem, care a fost deja creat, sistem care este integrat într-o platformă mai largă pe care UMF a început să o implementeze începând cu acest an şi care se numeşte e-UMF. Noi încercăm să facem trecerea spre o abordare cât mai puţin face to face şi cât mai funcţională din punctul de vedere al celor interesaţi de noi, prin urmare va fi o înscriere online, în care candidaţii (la admitere) vor transmite documentele necesare înscrierii, datele necesare înscrierii, noi le vom evalua, iar confruntarea actelor trimise electronic cu cele originale le vom face doar pentru studenţii care au fost admişi (…) Pe lângă înscrierea online vom avea şi biroul de înscriere, poate unii nu sunt obişnuiţi cu această procedură„, a precizat rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Înscrierile pentru admitere vor începe la începutul lunii iulie.