ANUNŢUL CFR CĂLĂTORI în urma avertizărilor Cod Roşu şi Cod Galben de furtuni şi inundaţii

CFR Călători avertizează, marţi, că este posibil să apară modificări/ perturbări în circulaţia trenurilor având în vedere avertizarea Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru judeţele Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi avertizarea de Cod Roşu emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor pentru judeţele Gorj şi Vâlcea.

29 iul. 2014, 13:19
ANUNŢUL CFR CĂLĂTORI în urma avertizărilor Cod Roşu şi Cod Galben de furtuni şi inundaţii

CFR recomandă pasagerilor că, înainte de călătorie, să contacteze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, marţi, o atenţionare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă până la ora 22,00, în opt judeţe.

Prăpăd în Gorj şi Vâlcea. O VIITURĂ de 5 metri a lovit oraşul Novaci. Sute de oameni sunt izolaţi – VIDEO

Conform meteorologilor, între orele 10,00 – 22,00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată la nivel local, îndeosebi în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane.

Pe de altă parte, râurile Gilort, Lotru şi Olteţ, aflate pe raza a trei judeţe din zona Olteniei, sunt vizate de o avertizare Cod Roşu de inundaţii, emisă, marţi, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/, valabilă până la ora 23,00.

COD ROŞU de INUNDAŢII în Gorj şi Vâlcea VIDEO

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 14,15 – 23,00, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol pe râurile Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

COMANDAMENT DE URGENŢĂ pe inundaţii, la Craiova. Victor Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni