ANUNŢUL de care cumpărătorii de MAŞINI SECOND-HAND se TEM. Ce trebuie aceştia să ştie

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 15:14 // Actualizat: Miercuri, 10 Ianuarie 2018 12:45 // Sursa: romaniatv.net

Un studiu realizat de o platformă online de verificare a istoricului mașinilor second-hand arată că mai puțin de 10% din totalul mașinilor rulate comercializate în România anul trecut au avut istoricul verificat. Majoritatea mașinilor mai vechi de 10 ani sunt cumpărate fără să se facă o verificare prealabilă a istoricului și kilometrajului.

Foto: opiniatimisoarei.ro

Mai puţin de 10% din totalul maşinilor rulate comercializate în România, în 2017, au avut istoricul verificat, restul de 90% fiind cumpărate pe încredere, doar în baza informaţiilor furnizate de vânzător, reiese dintr-o analiză a pieţei auto second-hand realizată de portalul autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului maşinilor emise în 2017. Datele mai relevă că maşini ale mărcilor Volkswagen, BMW şi Audi sunt cele mai verificate de clienţii de automobile de ocazie din România.

Citeşte şi Cum să te fereşti de ţepele samsarilor şi cum poţi afla dacă o maşină second-hand are probleme

„La nivel de 2017 am avut mai mult de 550.000 de maşini la mâna a doua aduse în România din alte ţări, dar şi peste 500.000 de reînmatriculări ale maşinilor aflate deja în ţară. Dintre toate aceste tranzacţii cu maşini rulate mai puţin de 100.000 de automobile sunt verificate profesionist în vreun fel, online sau fizic, în vederea achiziţiei", estimează Răzvan Pavel, managing partner autoDNA.ro - platformă de verificare online a istoricului maşinilor aflată de zece ani pe piaţa internaţională şi de peste doi ani reprezentată şi în România.

Conform oficialilor companiei, comerţul cu maşini rulate a devenit sălbatic în 2017, pe fondul dorinţei clienţilor din România de a avea o maşină, dar şi pentru că acest lucru a fost mai accesibil ca niciodată, prin dispariţia timbrului de mediu, după cum arată următoarele cifre (date DRPCIV şi estimări autoDNA.ro): piaţa maşinilor aduse din alte ţări a crescut cu peste 85% în 2017, la circa 550.000 unităţi, numărul de tranzacţii cu maşini deja înmatriculate în România s-a dublat (+100%) în 2017, la circa 500.000 cazuri.

„În faţa unei pieţe foarte puţin transparente clienţii cei mai puţin informaţi sunt victime sigure pentru vânzătorii neoneşti şi sunt păcăliţi nu o dată, ci de trei ori! 1. Cumpără maşini despre care nu ştiu mare lucru. 2. Plătesc mai mult decât face în realitate maşina respectivă. 3. Au costuri mari de exploatare. Riscul nu este doar al cumpărătorilor, ci şi al finanţatorilor – companiile care finanţează achiziţia de maşini rulate prin instrumente ca leasing-ul auto sau creditul auto", explică Răzvan Pavel.

Cele mai verificate maşini din punctul de vedere al istoricului de daune şi kilometri, pe autoDNA.ro aparţin mărcii Volkswagen. Aceasta este şi cea mai tranzacţionată marcă pe piaţa second hand de import. Pe de altă parte, maşini ale mărcilor Dacia, Renault, Peugeot şi Citroen sunt foarte puţin verificate, deşi au o pondere importantă în vânzări.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autoDNA.ro kilometraj dat inapoi kilometraj masini verificare masina second hand
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H