„Apa vie”, o minune românească. Iată ce beneficii aduce sănătăţii VIDEO

"Apa vie" este adevăratul leac natural care poate salva vieţi. Deşi nu este medicament, unii doctori o folosesc în tratarea cancerului, iar alţii pentru înfrumuseţare. Nu este toxică şi poate fi băută de orice persoană indiferent de vârstă. Mai mult, este o minune 100% românească. Apa sărăcită în deuteriu a fost descoperită în urmă cu mulţi ani de câţiva cercetători din Vâlcea.

02 mai 2016, 14:37
„Apa vie”, o minune românească. Iată ce beneficii aduce sănătăţii VIDEO

Apa săracă în deuteriu sau „apa vie” aşa cum este ea numită popular este un adevărat leac natural. Nu, nu e vorba despre vreo licoare obţinută cu incantaţii rituale la miezul nopţii, ci despre rezultatul muncii de aproape două decenii a unor fizicieni români care au descoperit noi proprietăţi curatoare ale unei substanţe atât de banale precum apa.

Cercetătorii spun că apa sărăcită în deuteriu nu ajută doar la vindecarea cancerului, ci are proprietăţi curative şi în bolile de piele, ale stomacului, scade nivelul colesterolului şi are un efect benefic asupra duratei de viaţă.

Apa vie se obţine folosind tehnici de purificare izotopică a hidrogenului din apă în instalaţii speciale care au costat milioane de euro. La institutul pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, apa se produce continuu, zi şi noapte, într-un turn înalt de 30 de metri. Primii care au încercat-o au fost chiar cei care o produc.

Denumită „apă sărăcită în deuteriu”, descoperirea a adus cercetătorilor români 5 medalii de aur şi 3 de argint la saloanele de inventică din străinătate. O sticlă de jumătate de litru costă 15 lei, iar în prezent, e folosită la tratarea pacienţilor în clinici din Ungaria, Japonia, SUA, Germania şi România.

Citeşte şi Cea mai pură apă de pe planetă se găseşte în România. APA-VIE de la 1.300 de metri altitudine