Asasinul lui Cristi Gălbenuşe, condamnat la ani grei de închisoare. Vezi cât va sta după gratii

Asasinul sportivului din Slatina a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Pugilistul Cristi Gălbenuşe a fost înjunghiat cu sânge rece în urmă cu un an şi jumătate într-un bar, după un scandal monstru.

26 nov. 2015, 06:25
Asasinul lui Cristi Gălbenuşe, condamnat la ani grei de închisoare. Vezi cât va sta după gratii

Pugilistul Cristi Gălbenuşe a fost ucis în vara anului trecut pe terasa unui bar din Slatina. Legiştii au stabilit că sportivul a fost înjunghiat cu un cuţit artizanal tip fluture şi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent. Imediat după comiterea faptei, autorul şi cei doi complici ai săi au fost reţinuţi.

Magistraţii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe autor la 18 ani de închisoare, dar a fost nemulţumit de pedeapsă şi a cerut micşorarea ei. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova unde instanţa l-a condamnat la închisoare pe viaţă. Sentinţa este definitivă. Autorul trebuie să plătească tatălui sportivului daune morale în valoare de 100.000 de euro şi 150.000 de euro pentru fiul lui Cristi.

În momentul în care tatăl i-a fost ucis, copilul avea doar câteva luni.

Criminalul şi-a recunoscut fapta şi a povestit cum s-a întâmplat totul. El susţine că a fost bătut de victimă şi că după aceea l-a înjunghiat pe acesta cu cuţitul. Totodată, a declarat şi faptul că a vrut să-i acorde primul ajutor lui Cristi Gălbenuşe, după ce l-a văzut căzut la pământ, într-o baltă de sânge.

Citeşte şi SFÂŞIETOR! Soţia lui Cristi Gălbenuşe trece printr-un coşmar: Lipsa ta e groaznică! As da orice să te mai văd

M-am uitat la el şi am văzut că respiră şi am crezut că dacă scot cuţitul îi dau viaţă. De frică am luat cuţitul şi am vrut să fug, dar am fost lovit în cap şi am căzut. De obicei, nu port cuţitul la mine. Dar în ziua aceea nu l-am lăsat acasă după ce am venit de la rampa de gunoi, acolo unde lucram împreună cu familia mea. Îmi pare rău de fiul victimei că a rămas fără tată şi de toată familia. Regret. Îmi pare rău ce s-a întâmplat, dar tatăl lui ştie ce făcea el. Ştia tot ce făcea în oraş. Am auzit şi eu mai multe despre el în puşcărie. Îmi pare rău şi de victimă. Dacă mă credeţi aş vrea să îmi iau şi eu viaţa. Sunt de accord ca în întregime să plătesc despăgubirile pretense de părţile civile„, a declarat Gulie la proces, potrivit Gazeta Oltului.

Citeşte şi: CRIMA de Slatina, povestită chiar de UCIGAŞ. Amănunte tulburătoare despre moartea boxerului Cristi Gălbenuşe

Cristi Gălbenuşe a murit la numai 24 de ani în urma unei altercaţii cu un grup de romi periculoşi din Slatina. Nu era la primul conflict cu ei, iar tatăl îndurerat al fostului sportiv a declarat, pentru România TV, că aceştia îl vânau demult pe Cristi. Mai mult, Vasile Gălbenuşe este convins că totul a fost premeditat şi că fiul lui a fost asasinat.

Despre Cristi, tatăl său a povestit că nu era o persoană conflictuală. „El nu merita chestia asta. Nu era un tip pus pe scandal, dar ei au prins momentul şi au venit cu cuţitul să mi-l omoare. L-au lovit în imină direct, copilul a murit pe loc. Dacă nu aveau cuţite şi nu ar fi fost foarte mulţi, Cristi al meu… El era boxer de performanţă, ştia să se apere. Era un băiat cald, calm, el mereu aplana scandalurile, era foarte prietenos, nu era arogant, nu intra în clinciuri. Nu ştiu de ce au vrut ei să facă asta. Cred că e la modă”.

Vasile Gălbenuşe a povestit că a simţit efectiv cum se scurge viaţa din fiul său, în ciuda eforturilor paramedicilor de a-l resuscita pentru a-l duce la spital, unde să fi putut beneficia de îngrijiri care i-ar fi putut salva viaţa: „S-a răcit copilul în braţele mele. L-au resuscitat vreo 45 de minute, iar eu tot timpul ăsta am stat cu mâinile pe el. Au distrus o viaţă a unui copil de 25 de ani, iar în urma lui rămânem toţi îndureraţi. Vă daţi seama… copilaşul şi nevasta lui… Ea nu mai ştie de ea”.

„Ăştia au încercat de mai multe ori să mi-l omoare pe Cristi, dar n-au reuşit. Nu ştiu dacă au fost aceleaşi persoane aseară, dar printre ei… Cristi ştia că îl caută, dar nu s-a gândit că vin cu cuţite. Au fost mârşavi, au venit înarmaţi, s-au adunat foarte mulţi. Că dacă erau bărbaţi şi veneau cu mâinile goale…”.

Citeşte şi:

Povestea cutremurătoare a sportivului ucis cu sânge rece. Cristian Gălbenuşe devenise tătic în urmă cu 3 luni

Moartea boxerului Cristi Gălbenuşe, trasă la indigo după drama altor sportivi cunoscuţi, ucişi cu sânge rece

Cristi Gălbenuşe a postat o fotografie pe Facebook CU CÂTEVA ORE înainte de a fi UCIS. Vezi ce făcea sportivul

Detalii CUTREMURĂTOARE în cazul Cristi Gălbenuşe. A fost UCIS sub ochii soţiei. „S-a RĂCIT în mâinile mele”

Gest ŞOCANT al CRIMINALULUI din Slatina. Ce a făcut IMEDIAT după ce l-a înjunghiat pe Cristi Gălbenuşe

Imagini CUTREMURĂTOARE de la morga spitalului. Trupul lui Cristi Gălbenuşe a fost ridicat de familie VIDEO

Medicul legist, declaraţii despre cauza morţii lui Cristi Gălbenuşe: A fost o MOARTE VIOLENTĂ, trei plăgi

Prietenii lui Cristi Gălbenuşe fac declaraţii uluitoare: Cel care l-a omorât şi-a tras singur cuţitul din pieptul lui Cristi

Vezi: Declaraţii ULUITOARE ale părinţilor criminalului din Slatina: „Dacă e vinovat, să fie ÎMPUŞCAT”