Benone Sinulescu, sărbătorit la 60 de ani de carieră. „Numai Dumnezeu ştie când să-ţi pună frână”

Benone Sinulescu va împlini 79 de ani pe 24 mai, iar zilele trecute a sărbătorit în concert, la Arad, 60 de ani de carieră.

17 mai 2016, 08:49
Benone Sinulescu, sărbătorit la 60 de ani de carieră. „Numai Dumnezeu ştie când să-ţi pună frână”

Benone Sinulescu a primit un tort personalizat și multă șampanie și whisky. „Am sărbătorit în spectacol, publicul s-a ridicat în picioare și mi-a cântat «La mulți ani!». Mi-au dat lacrimile atunci, că pe măsură ce avansezi spre senectute, devii mai sensibil”, a declarat artistul, pentru ziarulring.ro.

Organizatorii i-au adus pe scenă un tort imens pe care Nea Beni l-a putut ține în brațe doar cu ajutorul încă unei persoane. „Mi-au dăruit un tort imens, de 12 kg, de parcă eram la nuntă, cu portretul meu imprimat, apoi l-am tăiat de parcă eram mire. Și a fost nu doar mare, ci și delicios, a avut ciocolată, nuci, vișine și multă frișcă. Fanii, printre care și două familii de români din New York, mi-au dăruit tot felul de cadouri, în special șampanie și whisky. Românii oferă cadou băuturi alcoolice, însă eu nu prea le am cu băutura. Am mai primit și niște diplome de excelență. Am fost în formă și am rezistat pe scenă la fel de bine ca tineretul. A fost o zi superbă”, a mai mărturisit el.

Citeşte şi Benone Sinulescu: „Mint ca nişte porci, îi dau în judecată! Nu sunt homo”

Benone Sinulescu a lansat și un disc de folclor alături de dirijorul Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii din Chișinău”. „În concert am cântat toate genurile și am ajuns chiar și la două piese rock. Am făcut o încercare să văd dacă sunt penibil cântând rock și a fost foarte bine primit. Când mă voi simți penibil pe scenă, mă voi retrage. Probabil am fost mai ambițios, mereu m-am reinventat și mi-am făcut astfel un repertoriu foarte diversificat. Dacă mă ține Dumnezeu sănătos, aș vrea să imprim toate șlagărele mele alături de o orchestră simfonică. Poate într-o zi, nu prea târziu, voi face și asta”, a mai spus Nea Beni.

Citeşte şi Viralul ZILEI. Un ARAB cântă piesa lui BENONE SINULESCU „Lasă-mă să beau” VIDEO

Mândru de cariera sa, Benone Sinulescu își dorește să mai cânte încă mulți ani și să se stingă în glorie. „Cânt din 1956, când am fost angajat la Ansamblul „Ciocârlia” și când am realizat primele înregistrări la radio. Nu voi face ca alți colegi concerte de retragere, pentru că doar Dumnezeu știe când să-ți pună frână. (râde) Așa că nu știu când va fi ultimul meu concert. Când s-o termina ața de pe mosorel, e cu totul altceva… dar încă sper să nu se termine”, a mai spus el.