CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Decizie fără precedent înainte de SUA-GHANA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Autorităţile braziliene urmează să declare localitatea Natal oraş sinistrat, ca urmare a inundaţiilor, înainte de meciul din grupa G a Campionatului Mondial de fotbal dintre SUA şi Ghana, care se va desfăşura marţi în această localitate din nord-estul Braziliei, informează luni AFP. 

16 iun. 2014, 08:51
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Decizie fără precedent înainte de SUA-GHANA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 UPDATE. O reţea mondială de pariori prevedea trucarea unor meciuri de la turneul final care se desfăşoară în aceste zile în Brazilia, a relatat o carte publicată luni de un ziarist de investigaţie în Singapore, scrie revista France Football.

‘Organizaţia stabilise o listă de fotbalişti şi responsabili corupţi, sprijinindu-se pe meciuri jucate în străinătate în campionatele naţionale şi pe partide internaţionale amicale’, scrie jurnalistul Zaihan Mohamed Yusof citând un important responsabil din Singapore, neidentificat.
‘În momentul Cupei Mondiale, tot ce vor face este să adune’ banii câştigaţi din pariuri, a declarat acest responsabil. Poliţia şi agenţia anticorupţie din Singapore au arestat în septembrie 14 presupuşi membri ai acestei organizaţii mondiale dedicate trucării de meciuri, în cadrul uneia dintre cele mai mai mari operaţiuni împotriva corupţiei din fotbal.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, 15.14: Broasca ţestoasă Cabeçao a făcut primele ei predicţii la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, dând câştigătoare ţara gazdă în partida dintre Brazilia şi Croaţia.

Dacă ar fi dat ca favorită Croaţia, ar fi fost ameninţată cu dispariţia, atât de mare este dorinţa Braziliei de a obţine al şaselea titlu mondial, informează luni ziarul ABC.

Cabeçao trăieşte într-un adăpost pentru broaşte ţestoase din Praia do Forte, la o sută de kilometri de oraşul Salvador de Bahía. Are 25 de ani, este mascul şi foloseşte o metodă similară caracatiţei Paul pentru a-şi realiza predicţiile. La capătul celor două steaguri ale echipelor care joacă este plasată câte o sardină. Sardina aleasă de broască din dreptul unuia dintre steaguri arată care dintre ţări va fi câştigătoare. Cu condiţia ca ţestoasei să-i fie foame, notează ABC.

Cu Paul era însă mai amuzant, având în vedere că trebuia să aleagă între cufere, având pe capac steagul ţărilor care jucau, în care era plasată hrana şi pe care caracatiţă le deschidea cu tentaculele. Spectacolul pe care îl făcea la complexul Sea Life Centre de Oberhausen era atât de vizionat, încât după moarte a fost ridicat un monument în memoria sa.

Brazilienii vor să facă ceva asemănător cu ţestoasa Cabeçao, deşi îi va fi greu să devină la fel de celebră. Caracatiţa Paul a devenit un fenomen viral pe reţelele sociale fiind cel mai căutat subiect de pe Internet. S-a aflat pe prima pagină a ştirilor postului CNN, iar BBC a dezbătut inclusiv naţionalitatea cefalopodului, considerând că s-a născut la Weymouth şi prin urmare este britanică.

Paul a devenit mascota oficială a Mondialului din Africa de Sud, astfel încât toată lumea a uitat că ţara gazdă avea propria mascotă: leopardul Zakumi. O asociaţie ecologistă a cerut eliberarea lui Paul, deşi nu avea şanse să supravieţuiască în mediul natural. Iar Spania a cerut includerea sa echipă, dar caracatiţa nu avea clauză de reziliere şi nu a putut să fie transferată.

Moartea lui Paul nu a trecut neobservată, iar spaniolii i-au dedicat filmul «Matar al pulpo Paul», un thriller care a fost lansat în august 2010. Statisticile au consemnat uimitoarele sale predicţii: patru din şase la Cupa Europeană din 2008 (a greşit totuşi rezultatul final dintre Spania şi Germania) şi opt din opt, la Mondialul din 2010. Lui Cabeçao îi va fi foarte greu să-l depăşească pe acest erou al fotbalului, conchide ABC



CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, 14. 20: Selecţionata de fotbal a Spaniei, campioana mondială şi europeană en titre, umilită de Olanda în primul meci de la Cupa Mondială 2014 (scor 1-5), a organizat un grătar în stil brazilian, duminică, la centrul sportiv în care este cazată pe durata turneului final.

Fotbaliştii spanioli şi membrii staff-ului tehnic au profitat de ocazie pentru a-şi întări moralul în vederea următorului meci din grupă, împotriva reprezentativei statului Chile, programat miercuri pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Componenţii ‘La Roja’ au fost vizitaţi în cantonament de preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, Angel Maria Villar, care a ţinut să-i încurajeze pe fotbalişti. 

‘Aţi făcut fericită o ţară întreagă (în urmă cu patru ani). Ceea ce s-a întâmplat vineri a fost un accident. Nu se poate câştiga mereu, iar cei care au jucat fotbal ştiu asta. S-a pierdut un meci, însă nu suntem eliminaţi. Trebuie să fiţi încrezători şi să dai totul până la final. Contaţi pe sprijinul meu necondiţionat’, le-a spus Villar cu această ocazie.


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 UPDATE: Autorităţile braziliene urmează să declare localitatea Natal oraş sinistrat, ca urmare a inundaţiilor, înainte de meciul din grupa G a Campionatului Mondial de fotbal dintre SUA şi Ghana, care se va desfăşura marţi în această localitate din nord-estul Braziliei, informează luni AFP.

Totuşi, un purtător de cuvânt al municipalităţii a declarat că ploile torenţiale nu au afectat stadionul şi nici căile de acces spre complexul unde se va disputa al doilea meci din grupa G, după cel prevăzut să aibă loc luni la Salvador între Germania şi Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Declararea stării de catastrofă naturală va tranşa nenumăratele demersuri administrative ineficiente şi va permite acordarea de ajutoare mai rapide sinistraţilor. Oraşul Natal s-a confruntat trei zile la rând cu ploi torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren care au distrus 20 de locuinţe şi au avariat grav 65.

În aceste condiţii, FIFA a anulat petrecerea Fan Fest de vineri din acest oraş supranumit ‘Sun City’. Primul meci care a avut loc la Natal între Mexic şi Camerun s-a desfăşurat pe un gazon ud, dar în condiţii normale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Un purtător de cuvânt al municipalităţii a declarat că ploile torenţiale nu au afectat stadionul şi nici căile de acces spre complexul unde se va disputa al doilea meci din grupa G, după cel prevăzut să aibă loc luni la Salvador între Germania şi Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Declararea stării de catastrofă naturală va tranşa nenumăratele demersuri administrative ineficiente şi va permite acordarea de ajutoare mai rapide sinistraţilor. Oraşul Natal s-a confruntat trei zile la rând cu ploi torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren care au distrus 20 de locuinţe şi au avariat grav 65. 

În aceste condiţii, FIFA a anulat petrecerea Fan Fest de vineri din acest oraş supranumit ‘Sun City’. Primul meci care a avut loc la Natal între Mexic şi Camerun s-a desfăşurat pe un gazon ud, dar în condiţii normale.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, este aşteptat luni în Brazilia, gazda Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, urmând să asiste la partida pe care selecţionata Statelor Unite o va disputa în compania reprezentativei Ghana, în cadrul Grupei G a competiţiei.

SUA-GHANA LIVE: Eşecul nu este o soluţie pentru nicio echipă

Meciul SUA – Ghana va avea loc la Natal, localitate pe care autorităţile braziliene vor să o declare oraş sinistrat, din cauza inundaţiilor puternice din ultima perioadă. 

Un purtător de cuvânt al municipalităţii a precizat, însă, că stadionul local ‘Arenas das Dunas’ nu a fost afectat de ploile torenţiale care au căzut în ultimele trei zile şi care au distrus sau avariat zeci de locuinţe.

Vicepreşedintele american, care va efectua cu această ocazie a doua sa vizită în Brazilia, se va deplasa apoi în capitala ţării, Brasilia, unde urmează să aibă marţi o întrevedere cu preşedintele Dilma Rousseff şi cu vicepreşedintele brazilian Michel Temer. 

Turneul latino-american efectuat de Joe Biden mai include, în afara Braziliei, alte trei ţări, Columbia, Republica Dominicană şi Guatemala.

Outsiderele Grupei G la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), SUA şi Ghana, se vor întâlni luni la Natal (marţi, la 01,00 în România).

Pentru SUA va fi al 30-lea meci la Cupa Mondială, în vreme ce pentru Ghana a fi al zecelea.

Americanii vor juca împotriva unei formaţii africane la Cupa Mondială pentru al treilea meci consecutiv.

Selecţionerul SUA, Juergen Klinsmann, a marcat două goluri pentru Germania într-un meci cu Ghana, câştigat cu scorul de 6-1 în 1993.

Natal, gazda meciului, este cel mai aproape de Africa din cele 12 oraşe braziliene care găzduiesc meciuri la CM 2014, iar în timpul celui de-al doilea război mondial a fost o bază aeriană americană.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de două ori, la ultimele două Cupe Mondiale, iar selecţionata ”Black Stars” s-a impus de fiecare dată cu scorul de 2-1 (ultima oară după prelungiri).

Un eşec poate scoate din cursa calificării pe oricare dintre formaţii, având în vedere că din Grupa G mai fac parte Germania şi Portugalia.

Ghana a impresionat la CM 2010, fiind la un singur penalty de a deveni prima echipă africană calificată în semifinalele unei Cupe Mondiale, dar a părăsit competiţia, eliminată după un gol marcat cu mâna de uruguayanul Luis Suarez.

Ghanezii au în lot nume importante, precum Michael Essien, Kevin-Prince Boateng sau Asamoah Gyan, iar săptămâna trecută au surclasat Coreea de Sud cu 4-0, într-un meci amical. 

În acest timp, Klinsmann, campion mondial cu Germania în 1990, a optat pentru jucători mai puţini cunoscuţi, lăsându-l acasă pe golgheterul all-time al echipei SUA, Landon Donovan.

Partida de pe ”Arena das Dunas” (38.958 locuri) va fi arbitrată de suedezul Jonas Eriksson.

SUA – GHANA, Echipele probabile:

Ghana: 12. Adam Kwarasey – 20. Kwadwo Asamoah, 21. John Boye, 19. Jonathan Mensah, 23. Harrison Afful – 5. Michael Essien, 11-Sulley Muntari – 13. Jordan Ayew, 10. Andre Ayew, 9. Kevin-Prince Boateng – 3. Asamoah Gyan (căpitan). Selecţioner: James Appiah.

SUA: 1. Tim Howard – 23. Fabian Johnson, 5. Matt Besler, 20. Geoff Cameron, 7. DaMarcus Beasley – 15. Kyle Beckerman, 4. Michael Bradley – 13. Jermaine Jones, 11. Alejandro Bedoya, 8. Clint Dempsey (căpitan) – 17. Jozy Altidore. Selecţioner: Juergen Klinsmann. 

Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Grupa G

Germania – Portugalia, la Salvador, ora 19.00

Arbitri: Milorad Mazici (Serbia), Milovan Ristici (Serbia), Dalibor Djurdjevici (Serbia) – Alioum (Camerun)

Campionat Mondial de Fotbal 2014, Grupa F

Iran – Nigeria, la Curitiba, ora 22.00

Arbitri: Carlos Vera (Ecuador) – Christian Lescano (Ecuador), Byron Romero (Ecuador) – Wilmar Roldan (Columbia)

Campionat Mondial de Fotbal 2014, Grupa G

Ghana – SUA, la Natal, ora 01.00

Arbitri: Jonas Eriksson (Suedia) – Mathias Klasenius (Suedia), Daniel Warnmark (Suedia) – Norbert Hauata (Tahiti).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Şamanii din trei regiuni din Peru şi-au concentrat forţele la stadionul Naţional din Lima într-un ritual în care i-au invocat pe brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi, chilianul Alexis Sanchez, portughezul Cristiano Ronaldo şi alţi mari jucători.

„Am văzut pe altarul mistic culoarea albastră (Argentina) şi galbenă (Brazilial). Cele două culori s-au amestecat şi câştigătoare va fi Brazilia”, a spus Osco.

„Am avut o viziune şi această Cupă Mondială va rămâne în America de Sud. Finala Cupei Mondiale se va disputa între Argentina şi Brazilia şi va fi câştigată de Brazilia”, a declarat Juan Osco, cunoscut drept „Şamanul din Anzi”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia a fost aleasă gazdă pentrru CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 încă din 2007. Pregătirile, umbrite de proteste de amploare din cauza cheltuielilor excesive, se apropie de sfârşit.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia va organiza a XX-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, prima care va avea loc în America de Sud, după mondialul din Argentina, din 1978. Doar opt echipe au câştigat turneul până acum, Anglia, Franţa şi Spania, câte o dată, Argentina şi Uruguay, câte două trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioană şi gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee în palmares.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Va fi pentru a doua oară când turneul se va ţine în Brazilia, după campionatul din 1950. Gazdele au ajuns atunci până în finală, pe care au pierdut-o în faţa celor din Uruguay, care aveau să câştige al doilea şi ultimul lor trofeu la acea ediţie.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Anul acesta vor participa 32 de echipe, calificate dintre cele 203 naţionale înscrise în preliminarii. Cele 64 de partide vor fi disputate între 12 iunie şi 13 iulie, pe douăsprezece arene din tot atâtea oraşe. FIFA a decis, încă din 2003, ca turneul să aibă loc în America de Sud, parte a politicii de alternare a continentelor gazdă, pentru promovarea sportului. Brazilia nu a avut adversar în cursa pentru organizarea competiţiei de anul acesta, fiind singura ţară care şi-a depus candidatura.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, defăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sloganurile celor 32 de echipe calificate la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. FIFA a publicat, pe site-ul oficial, lista sloganurilor celor 32 de echipe calificate la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sloganurile vor fi inscrise pe autocarele echipelor participante la turneul final din vara acestui an.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Sloganurile echipelor de la CM din Brazilia:

Algeria: „Razboinicii desertului sunt in Brazilia”

Anglia: „Visul unei echipe, bataia inimii pentru milioane”

Argentina: „Nu doar o echipa, noi suntem o tara”

Australia: „Socceroos: cu speranta ca vom intra in istorie”

Belgia: „Asteptati-va la imposibil!”

Bosnia Hertegovina: „Dragoni in suflet, dragoni pe teren”

Brazilia: „Pregatiti-va! Urmeaza a 6-a!” (n.r. Cupa Mondiala)

Camerun: „Leul ramane leu”

Coasta de Fildes: „Elefantii marsaluiesc spre Brazilia!”

Columbia: „Aici calatoreste o natiune, nu doar o echipa”

Chile: „Chi Chi Chi! Le Le Le! Hai Chile!”

Costa Rica: „Pasiunea mea e fotbalul, puterea sunt oamenii mei, mândria mea e Costa Rica”

Coreea de Sud: „Bucurati-va, rosiilor!”

Croatia: „Cu foc in inimi, toti pentru Croatia”

Ecuador: „Un angajament, o pasiune, o singura inima, bate pentru tine Ecuador!”

Elvetia: „Ultima oprire, 13 iulie 2014, Maracana”

Franta: ” nu este un cuvant frantuzesc”

Germania: „O natiune, o echipa, un vis!”

Ghana: „Stelele negre sunt aici sa lumineze Brazilia”

Grecia: „Eroii joaca precum grecii”

Honduras: „Suntem o tara, o natiune, cu cinci stele in suflet”

Iran: „Mandria Persiei”

Italia: „Sa pictam in albastru visul Cupei Mondiale!”

Japonia: „Samurailor, a venit timpul sa luptati”

Mexic: „Intotdeauna uniti, intotdeauna azteci”

Nigeria: „Doar impreuna putem castiga”

Olanda: „Barbatii adevarati poarta portocaliu”

Portugalia: „Trecutul este istorie, viitorul este victorie”

Rusia: „Nimeni nu ne poate ajunge din urma”

Spania: „In inimile noastre exista pasiunea unor campioni”

Uruguay: „Trei milioane de vise. Hai, Uruguay!”

SUA: „Uniti ca echipa, condusi de pasiune”.

CAMPIONATUL MONDIAL 2014 , programul meciurilor:

Când începe Campionatul Mondial de Fotbal 2014: 12 iunie: Grupa A: Brazilia – Croaţia, la Sao Paulo, la ora 23.00, ora României;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 13 iunie: Grupa A: Mexic – Camerun, la Natal, ora 19.00; Grupa B: Spania – Olanda, la Salvador, ora 23.00, Chile – Australia, la Cuiaba, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 14 iunie: Grupa C: Columbia – Grecia, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa D: Uruguay – Costa Rica, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa C: Coasta de Fildeş – Japonia, la Recife, ora 04.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 15 iunie: Grupa D: Anglia – Italia, la Manaus, ora 01.00; Grupa E: Elveţia – Ecuador, la Brasilia, ora 19.00, Franţa – Honduras, la Porto Alegre, ora 22.00; Grupa F: Argentina – Bosnia-Herţegovina, la Rio de Janeiro, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 201416 iunie: Grupa G: Germania – Portugalia, la Salvador, ora 20.00; Grupa F: Iran – Nigeria, la Curitiba, ora 23.40; Grupa G: Ghana – SUA, la Natal, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 17 iunie: Grupa H: Belgia – Algeria, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa A: Brazilia – Mexic, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa H: Rusia – Coreea de Sud, la Cuiaba, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 18 iunie: Grupa B: Australia – Olanda, la Porto Alegre, ora 19.00; Grupa A: Camerun – Croaţia, la Manaus, ora 01.00; Grupa B: Spania – Chile, la Rio de Janeiro, ora 22.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 19 iunie: Grupa C: Columbia – Coasta de Fildeş, la Brasilia, ora 19.00; Grupa D: Uruguay – Anglia, la Sao Paulo, ora 22.00; Grupa C: Japonia – Grecia, la Natal, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 20 iunie: Grupa D: Italia – Costa Rica, la Recife, ora 19.00; Grupa E: Elveţia – Franţa, la Salvador, ora 23.00; Honduras – Ecuador, la Curitiba, ora 02.40;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 21 iunie: Grupa F: Argentina – Iran, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa G: Germania – Ghana, la Fortaleza, ora 22.00; Grupa F: Nigeria – Bosnia-Herţegovina, la Cuiaba, ora 01.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 22 iunie: Grupa H: Coreea de Sud – Algeria, la Porto Alegre, ora 22.00; Grupa G: SUA – Portugalia, la Manaus, ora 01.00; Grupa H: Belgia – Rusia, la Rio de Janeiro, ora 19.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 23 iunie: Grupa B: Australia – Spania, la Curitiba, ora 20.40; Olanda – Chile, la Sao Paulo, ora 19.00; Grupa A: Camerun – Brazilia, la Brasilia, ora 23.00; Croaţia – Mexic, la Recife, ora 23.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 24 iunie: Grupa D: Italia – Uruguay, la Natal, ora 19.00; Costa Rica – Anglia, la Belo Horizonte, ora 19.00; Grupa C: Japonia – Columbia, la Cuiaba, ora 23.00; Grecia – Coasta de Fildeş, la Fortaleza, ora 23.00.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 25 iunie: Grupa F: Nigeria – Argentina, la Porto Alegre, ora 19.00; Bosnia-Herţegovina – Iran, la Salvador, ora 20.00; Grupa E: Honduras – Elveţia, la Manaus, ora 23.00; Ecuador – Franţa, la Rio de Janeiro, ora 23.00;

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 26 iunie: Grupa G: SUA – Germania, la Recife, ora 19.00; Portugalia – Ghana, la Brasilia, ora 19.00; Grupa H: Coreea de Sud – Belgia, la Sao Paulo, ora 23.00; Algeria – Rusia, la Curitiba, ora 00.40.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Iată recordurile Cupei Mondiale, a cărei a 20-a ediţie începe la Sao Paulo:

5: de la Brazilia, singura ţară care a cucerit 5 Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002)

5 (bis): numărul Cupei Mondiale disputate de 2 jucători, Antonio Carbajal (1950, 1954, 1958, 1962, 1966) şi Lothar Matthaüs (1982, 1986, 1990, 1994, 1998)

5 (din nou): Oleg Salenko, în 1994, a marcat 5 goluri într-un singur meci, câştigat de Rusia cu 6-1 contra Camerunului, în faza grupelor, record în materie

8: numărul ţărilor care au cucerit Cupa Mondială: Brazilia, Uruguay, Germania, Spania, Anglia, Italia, Franţa şi Argentina

11: Hakan Sukur, în 2002, a înscris pentru Turcia, în partida cu Coreea de Sud, cel mai rapid gol din istoria CM, în 11 secunde (3-1 scor final), în finala mică din 2002

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 începe cu o GREVĂ

13: Just Fontaine a înscris cel mai mare număr de goluri, 13, într-o singură ediţie a Cupei Mondiale, în 1958; de altfel, legendarul atacant francez a primit chiar acum, în Brazilia, Gheata de Aur, de golgheter (trofeu inexistent în Suedia, în epocă), pentru isprava lui

15: Ronaldo, ‘O Fenomeno’, este jucătorul care a marcat cel mai mare număr de goluri în Cupa Mondială, 15, în 3 ediţii 1998, 2002 et 2006

17: Norman Whiteside (Irlanda de Nord) a fost, în 1982, cel mai tânăr jucător al Cupei Mondiale, cu 17 ani, 1 lună şi 10 zile

19: Brazilia este ţara care a participat la toate Cupele Mondiale, (anul acesta recordul va fi urcat la 20), adică 19 (1930, 1934, 1938, 1950, 1954, 1958, 1962, 1966, 1970, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010). Ediţiile 1942 şi 1946 nu au avut loc din cauza războiului mondial

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PROGRAMUL COMPLET al MECIURILOR de la CM 2014

42: Roger Milla a fost, în 1994, cel mai vârstnic jucător al CM, la 42 ani, o lună şi 8 zile

103: Argentina este ţara care a primit cele mai multe avertismente şi a adunat cele mai multe cartonaşe din întreaga istorie a Cupei Mondiale, adică 103 cartonaşe galbene, în 70 de meciuri, 1 dublu cartonaş galben şi 9 roşii

18.800: Numărul reprezentanţilor media acreditaţi la actuala Cupă Mondială din Brazilia, la care finala va avea loc pe 13 iulie.