Campionatul Mondial de Fotbal 2018, ziua 21: Suedia – Anglia LIVE VIDEO STREAMING TVR

Campionatul Mondial de Fotbal 2018, ziua 21: Anglia şi Suedia se întâlnesc în al treilea sfert de finală, la Samara, de la ora 17:00, şi sunt la un pas de cea mai mari performanţă din ultimul sfert de secol. În 1994, nordicii au terminat pe 3 la Cupa Mondială din SUA, după ce au eliminat România în sferturi, în timp ce englezii nu a mai fost în semifinale din 1990.

RomaniaTV.net
07 iul. 2018, 13:46
Campionatul Mondial de Fotbal 2018, ziua 21: Suedia – Anglia LIVE VIDEO STREAMING TVR

Campionatul Mondial de Fotbal 2018, ziua 21: Suedia – Anglia  LIVE VIDEO STREAMING TVR

ECHIPELE DE START

Suedia: 1. Robin Olsen – 16. Emil Krafth, 3. Victor Lindeloff, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson – 17. Viktor Claesson, 7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg – 9. Marcus Berg, 20. Ola Toivonen

Selecţioner: Janne Andersson

Rezerve: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt – 18. Pontus Jansson, 5. Martin Olsson, 14. Filip Helander, 13. Gustav Svensson, 21. Jimmy Durmaz, 15. Oscar Hiljemark, 19. Marcus Rohden, 11. John Guidetti, 22. Isaac Kiese Thelin

Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire – 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young – 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)

Selecţioner: Gareth Southgate

Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope – 16. Phil Jones, 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 3. Danny Rose, 4. Eric Dier, 17. Fabian Delph, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 19. Marcus Rashford, 11. Jamie Vardy

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Antonio Mateu Lahoz (Spania); arbitru asistent de rezervă: Pau Cebrian (Spania)

 

Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Bastian Dankert (Germania), Felix Zwayer (Germania)


 

Suedia a avut una dintre cele mai puternice defensive în faza grupelor, dar pentru a repeta rezultatul istoric de acum 24 de ani, trebuie să treacă de Anglia lui Gareth Southgate. Britanicii au învins dramatic Columbia în optimi, după lovituri de departajare, şi visează să joace pentru prima dată din 1990 încoace în semifinalele Cupei Mondiale.

Antrenorul englezilor ştie că echipa sa beneficiază de o şansă poate nesperată, astfel că miza este uriaşă.

„Avem o mare oportunitate cu care nu ne vom mai întâlni probabil prea curând. Avem un respect uriaş pentru Suedia. Este o echipă care cred că în trecut a fost subestimată, dar nu vom face această greşeală”, a precizat Southgate.

„Suntem inteligenţi şi ştim că nu putem subestima Suedia. Este o echipă bună, trebuie să îi respectăm şi să îi analizăm foarte bine”, a completat fundaşul John Stones.

Mai mult decât atât, suedezul Sven-Goran Eriksson, fost selecţioner al Angliei, e convins că Harry Kane, actualul golgheter al turneului final din Rusia, şi colegii săi pot merge până la capăt şi să cucerească trofeul.

”Înainte de a fi eu antrenor al Angliei, în perioada mea şi puţin după aceea, se juca sub o mare presiune, ca şi când deja eram într-o finală. Acum, lucrul acesta s-a schimbat, ceea ce este bine pentru echipă. Jucătorii pot merge acum şi juca mult mai relaxaţi. Anglia este o echipă bună, tânără, cu poftă de joc. Cred că fanii săi şi jucătorii sunt bucuroşi pentru că sunt în sferturi”, a spus Eriksson pentru BBC.

În schimb, antrenorul nordicilor, Janne Andersson, nu merge atât de departe, deşi echipa sa se află pe partea de tablou mai accesibilă.

„Sincer, nu îmi petrec timpul făcând aceste lucruri (să se gândească la titlul mondial – n.r.). Acum suntem concentraţi 100% pe următoarea partidă, cea din sferturi, cu Anglia. Nu ne lipseşte nimic pentru a câştiga această partidă. Principalul atu este că suntem o echipă foarte unită. Toţi jucătorii sunt loiali ideii noastre de joc, filosofiei noastre. Sunt încântat că voi înfrunta Anglia, care pentru mine este ca a doua ţară”, a declarat Andersson.

Cel mai bun rezultat al scandinavilor la Cupa Mondială rămâne finala jucată în 1958 în faţa Braziliei, la ediţia pe care au găzduit-o, în timp ce Anglia a devenit campioană în 1966, tot pe teren propriu, după un ultim act cu Germania de Vest, decis în prelungiri, prin celebrul gol controversat al lui Geoff Hurst.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară într-un meci oficial la Euro 2012, când Anglia s-a impus cu 3-2. În 24 de meciuri directe, englezii au 8 victorii, suedezii 7, iar 9 partide s-au terminat la egalitate. La Cupa Mondială au fost adversare de două ori, în 2002 şi 2006, şi de fiecare dată a fost remiză.

Ambele echipe au cate un absent. De la englezi va lipsi Jamie Vardy, accidentat, în timp ce suedezul Mikael Lustig este suspendat pentru cumul de cartonaşe.

Pariu între Beckham şi Zlatan

O invitaţie la un restaurant contra unei vizite la un celebru comerciant suedez de mobilă este pariul David Beckham şi Zlatan Ibrahimovic l-au făcut înaintea sfertului de finală care se va disputa azi.

„Yo,@davidbeckham, dacă @england câştigă, eu te invit să luăm masa la un restaurant la alegerea ta, oriunde în lume, dar dacă @swemnt este cea care va câştiga, atunci tu vei plăti pentru orice îmi place mie la @ikeasverige, ok?”, a scris Ibrahimovic pe Twitter.

Răspunsul lui Beckham, fost coechipier al lui Zlatan la Paris Saint-Germain, nu s-a lăsat aşteptat: „@iamzlatanibrahimovic, dacă @swemnt se impune, voi veni personal cu tine la @ikeasverige pentru a-ţi cumpăra orice ai nevoie pentru a-ţi mobila noua ta casă din LA, dar dacă @england va câştiga, vreau să te văd pe Wembley, purtând un tricou al Angliei şi mâncând un fish and chips la pauză”.

David Beckham a jucat timp de cinci ani la Los Angeles Galaxy, echipă din MLS la care Zlatan Ibrahimovic evoluează în prezent.