Ce trebuie să ştii despre homeopatie

O metodă complementară de tratament, pusă la punct de medicul german Samuel Hahneman și folosită în toată lumea - așa am putea descrie homeopatia.

08 nov. 2017, 06:50
Ce trebuie să ştii despre homeopatie

Homeopatia se folosește de asemenea de medicamente, nu doar de leacuri băbești, aspect cunoscut de foarte puțini oameni. Astfel că, datorită a doi francezi farmaciști și frați pe numele lor Boiron, homeopatia este o parte a farmacopeei franceze.

Granulele homeopate pot fi atinse fără nici un fel de problemă, această afirmație venind să spulbere un mit potrivit căruia principiul activ din remediile homeopate se află la suprafața granulelor, iar atingerea lor putând să afecteze calitatea lor.

Cea mai bună formă de administrare a acestor granule este fie prin înghițire, fie prin ținerea lor sublingual până la dizolvarea completă.

Diferența dintre homeopat și alopat

De principiu alopatia se luptă cu afecțiunile apărute atacând în mod direct simptomele în timp ce homeopatia încurajează simptomele vindecării. Homeopatia se ocupă și cu studierea cauzelor ce au dus la instalarea anumitor afecțiuni astfel că, după identificarea ei se aplică schema de tratament.

În timp ce alopatia tratează doar durerea, mai bine zis calmează doar durerea de moment.

Se poate face tratament homeopat combinat cu cel alopat simultan, astfel vei avea efecte mult mai bune.

În zilele noastre se folosește tot mai des termenul de medicină clasică, homeopată sau alopată, menționându-se de fiecare dată efectele homeopatiei în completarea oricărui alt tratament.

Homeopatia, fără efecte adverse

Tratamentele homeopate sunt cea mai bună alegere când vine vorba de tratarea diferitelor afecțiuni mai ales în cazul copiilor, a femeilor însărcinate cât și a bătrânilor.

În cazul copiilor efectele benefice se pot observa cel mai bine și asta deoarece în cazul lor organismul reacționează mult mai repede și mult mai bine. Însă nu există vindecare peste noapte, trebuie răbdare și administrat corespunzător sub atenta supraveghere a unui specialist.

Un ajutor bun în tratarea cancerului

Homeopatia se folosește în toate domeniile medicinei de la stomatologie până la obstetrică. Pilulele homeopate sunt folosite și în cazul pacienților diagnosticați cu formațiuni cancerose sau aflați sub tratamente cu radio sau chimioterapie, tocmai pentru a-i ajuta să suporte mai ușor efectele acestor terapii destul de agresive.

În această situație, homeopatia se completează cu alopatia pentru a ajuta bolnavii și pentru a le îmbunătăți atât starea fizică cât și psihică.

Mai mult de atât, homeopatia în unele cazuri este soluția corespunzătoare pentru a scăpă de probleme precum alergia la polen, herpes, reumatism sau celebrele dureri de cap, însă numai dacă se urmează un tratament complet și de durată. Treptat vei scăpa de numărul, durata cât și de intesitatea crizelor putând să ai o viață mult mai ușoară.

Află ce plante sunt indicate în reumatism AICI