Cele aproape 130 de persoane blocate pe A2, scoase de pe autostradă după aproximativ o zi jumătate UPDATE

Cele aproape 130 de persoane care au rămas blocate, vineri, pe A2 din cauza viscolului şi care au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în spaţiile de servicii de pe marginea autostrăzii au fost deblocate, fiind scoase de pe şoseaua de mare viteză sâmbătă seară şi duse până în puncte de unde şi-au putut continua deplasarea în siguranţă.

08 ian. 2017, 08:26
Cele aproape 130 de persoane blocate pe A2, scoase de pe autostradă după aproximativ o zi jumătate UPDATE

UPDATE „În acest moment, nu sunt semnalate persoane blocate pe drumurile din judeţele afectate, mai sunt doar 51 de persoane evacuate din autoturisme din cauza imposibilităţii deplasării pe unele drumuri din judeţul Constanţa. Astfel, la Medgidia sunt cazate 48 de persoane la un hotel, iar la Valea Dacilor – trei, cazate în Centrul de întreţinere autostradă”, precizează reprezentanţii MAI duminică. 

Şoferii şi pasagerii aflaţi în maşinile blocate încă de vineri pe A2 din cauza viscolului au părăsit, sâmbătă seară, drumul de mare viteză, după o intervenţie de câteva ore a autorităţilor pentru deblocarea autostrăzii, potrivit news.ro.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au declarat, duminică, că sâmbătă seară operaţiunea de evacuare a autovehiculelor şi a persoanelor blocate pe autostradă s-a încheiat. Oamenii au fost preluaţi din zonele de servicii şi duşi la autovehicule, apoi acestea au fost încolonate şi scoase de pe autostradă în condiţiile în care drumul a fost deschis de utilaje de deszăpezire.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţa, sâmbătă seară că personalul ISU urma să ajungă la cele aproape 130 de persoane care se aflau încă blocate de viscol pe A2.

„Referitor la problema de la kilometrul 139, am fost informat de către colegii de la CNAIR că în cel mai scurt timp, în aproximativ o oră, vor ajunge cu utilajele şi însoţiţi de personalul de la ISU, pentru a prelua şi transporta în siguranţă oamenii care au fost prinşi de viscol”, a spus Răzvan Cuc, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Persoanele rămase cu maşinile înzăpezite pe A2 şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în spaţiile de servicii de pe marginea autostrăzii.

Autostrada A2 este închisă de vineri dimineaţă, circulaţia fiind reluată sâmbătă seară doar pe tronsonul Bucureşti – Lehliu-Gară.

Citeşte şi: DRUMURI ÎNCHISE circulaţiei duminică, 8 ianuarie: Situaţia în timp real a stării drumurilor afectate de zăpadă, ger şi viscol