Clotilde Armand şi-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 1 în aer liber. Ce PROIECTE are

Franţuzoaica Clotilde Armand şi-a lansat candidatura la Primăria sectorului 1 în aer liber, pe malul lacului, în zona Băneasa.

29 mart. 2016, 12:18
Clotilde Armand şi-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 1 în aer liber. Ce PROIECTE are

Clotilde Armand, care a anunţat în urmă cu o săptămână că va candida la Primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), partidul lui Nicuşor Dan, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat cine este şi ce vrea să facă pentru oraş, dacă va fi aleasă în funcţia de primar, scrie b365.ro.

În cadrul conferinţei de marţi, franţuzoaica a prezentat şi câteva scopuri pe care le va urmări în calitate de primar al Sectorului 1.

Cel mai complex proiect prezentat este „Litoralul Bucureştiului”, care presupune amenajarea lacurilor din Capitală, proiect pe care îl doreşte finalizat în 2018.

Sectorul 1 poate oferi o calitate mai bună a vieţii decât Parisul. Ce alt oraş din Europa ar putea oferi 10 kilometri de plajă în mijlocul oraşului? Asta e promisiunea noastră, va fi mai frumos decât Paris-Plage de pe malurile Senei„, a declarat candidata USB.

Aceasta a explicat totodată că primele lucrări de amenajare ale râului Colentina au fost începute de primarul Bucureştiului Dem I. Dobrescu în anii 30, însă, după 90, toate celelalte lacuri, cu excepţia Herăstrăului, au fost neglijate de primăriile locale.

În ceea ce priveşte retrocedările ilegale şi casele construite lângă lacuri, franţuzoaica a declarat, dând ca exemplu casele de pe malul Lacului Băneasa, unde a avut loc, de altfel, conferinţa de presă, că vor fi demolate.

Casele de pe mal dispar- pe cheltuiala lor (n.r. a proprietarilor). E o vorbă în franceză… nu poţi să faci o omletă fără să spargi nişte ouă„, a completat acesta.

Alte schimbări pe care doreşte să le implementeze în Sectorul 1:

-Un sistem de transparenţă publică totală

-Centre medicale de cartier

-Clădiri consolidate

-Mai multe spaţii verzi

-Piste de biciclete sigure

-Fără mall-uri

-Mai puţini angajaţi la Primărie, dar mai competenţi şi mai bine plătiţi