Cu ce traume rămân bărbaţii care au fost înşelaţi

Descoperirea unui act de infidelitate este greu de depasit de orice om, insa la barbati este cu atat mai greu cu cat ei obisnuiesc sa se inchida in sine si sa nu vorbeasca despre traumele produse de faptul ca au fost inselati pe persoana iubita.

23 oct. 2014, 06:24
Cu ce traume rămân bărbaţii care au fost înşelaţi

Femeile trec mai usor peste inselat pentru ca obisnuiesc sa se destainuie persoanelor apropiate lor, mai cu seama prietenelor. Actul comunicarii, discutarea durerii cauzate de infidelitatea partenerului ajuta intotdeauna la trecerea mai usoara si mai rapida peste trauma. Insa barbatii obisnuiesc deseori sa se inchida in ei, refuza sa vorbeasca despre infidelitatea partenerei (sau a fostei partenere), iar pe termen lung acest lucru poate avea consecinte negative asupra viitoarelor sale relatii, dar si asupra lui ca om.

Ce se intampla mai exact cu barbatii inselati care nu au reusit sa treaca cu adevarat peste infidelitate? Dezvolta traume interioare, iar principalele sunt:

Nesiguranta

Increderea in fortele proprii scade semnificativ in cazul barbatilor inselati. Practic, egoul sau masculin, sentimentul ca poate razbi indiferent de situatie se dimuneaza semnificativ. Un barbat inselat devine, pe parcurs, mai temator in fata altor situatii problematice care i se ivesc in viata, fie ca sunt de natura personala, fie ca sunt de natura profesionala. Barbatul inselat isi va ridica numeroase intrebari cu privire la propria persoana si va avea deseori o expresie recurenta in mintea sa, chiar daca nu o vocifereaza: „Nu sunt in stare”.

Citeste continuarea pe Lyla.ro