Cu infuzie de albăstrele, scapi de pietrele la rinichi

Remediile naturale preparate din albăstrele susțin sănătatea rinichilor și pielii. Calmează, dezinfectează și au efect diuretic.

RomaniaTV.net
29 ian. 2018, 08:52
Cu infuzie de albăstrele, scapi de pietrele la rinichi

Ceaiul de albăstrele, indicat în litiaza renală

Cei cu litiază renală pot încerca infuzia combinată de albăstrele. Ai nevoie de: 1 linguriță și jumăte de flori de albăstrele uscate, 1 lingură de frunze de mesteacăn, 1 de merișor și 1 de cozi de cireșe. Pune amestecul într-un bol, toarnă 250 ml de apă clocotită, acoperă și, după 10-15 minute, filtrează. Bea câte 2 căni de ceai pe zi, după masa de prânz și cea de seară. Ține cura până când simptomele s-au ameliorat.

Previne revenirea infecțiilor urinare

Dacă te-ai confruntat într-o perioadă scurtă de timp cu mai multe infecții urinare, pentru a le preveni, pune într-un bol 1 lingură de infuzie de albăstrele, o jumătate de linguriță de extract de strugurii ursului și o jumătate de linguriță de extract de mlădițe de iarbă-neagră. După ce ai omogenizat ingredientele, lasă-le deoparte 20 de minute, strecoară și apoi consumă preparatul de 2 ori pe săptămână. În felul acesta, poți preveni recidiva bolii.

Unguentul de albăstrele regenerează pielea

Crema de albăstrele este un produs cosmetic important pentru persoanele cu tălpile, coatele și genunchii îngroșate. Se găsește în magazinele naturiste sau o poți prepara chiar tu acasă. Lasă la înmuiat în apă, peste noapte, 4 linguri de albăstrele. Dimineața, strecoară și adaugă 100 g de vaselină cosmetică. Pune amestecul într-un borcan închis ermetic, la rece. Întinde crema pe zonele cu probleme de 2 ori pe zi, masând, pentru ca preparatul să intre în piele.

Tratează rănile

Pentru accelerarea vindecării rănilor pielii (zgârieturi, tăieturi), poți folosi tinctura de albăstrele, pe care o prepari astfel: pune într-o sticlă 50 g de flori uscate sau proaspete de albăstrele. Toarnă peste ele 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Astupă și ține recipientul 15 zile într-un loc răcoros, agitând în fiecare zi, apoi filtrează. Păstrează soluția în sticle mici, închise la culoare.

Îți păstrează gingiile sănătoase

Ai afte, mici răni ale mucoasei gurii ori gingii iritate? Amestecă 1 lingură de frunze uscate de zmeur cu 1 de flori de albăstrele, peste care toarnă jumătate de cană de apă clocotită. Strecoară și, când infuzia e călduță, clătește gura. Repetă procedeul de câte ori este nevoie.

Alungă tusea

Dacă ești răcit, iar tusea și durerile în piept nu-ți mai dau pace, ceaiul de albăstrele îți vine în ajutor, pentru că are proprietăți emoliente. Combină 1 linguriță de albăstrele, 1 de pătlagină, 1 de nalbă și 1 de muguri de brad, peste care pune 300 ml de apă foarte fierbinte. După 10 minute, trece totul prin tifon și bea câte 2-3 căni în fiecare zi, înainte de mesele principale. Ții cura până simptomele dispar.

Află cât de eficientă este crema de albăstrele AICI