Dacian Cioloş, întâlnire de lucru cu magistraţii pe tema salarizării în sistemul judiciar

Prim-ministrul Dacian Cioloș a avut marți o reuniune de lucru cu reprezentanți ai magistraților și cu responsabili din domeniul Justiției pe tema salarizării în sistemul judiciar, alături de miniștrii Justiției, Muncii și Finanțelor.

18 oct. 2016, 17:06
Dacian Cioloş, întâlnire de lucru cu magistraţii pe tema salarizării în sistemul judiciar

Împreună cu reprezentanți la vârf ai conducerii CSM, ÎCCJ, PÎCCJ și cu reprezentanții asociațiilor de magistrați s-au purtat discuții pe marginea divergențelor privind finanțarea salarizării și investițiilor în domeniul judiciar și s-au armonizat puncte de vedere divergente apărute în ultimele săptămâni.

„În urma discuțiilor, premierul Dacian Cioloș a apreciat că s-a găsit deschiderea necesară a participanților pentru a lămuri inechitățile existente în salarizarea magistraților și a personalului care lucrează în sistemul de Justiție, prin găsirea în comun a unui cadru unitar și coerent pentru salarizarea în sistemul judiciar”, precizează comunicatul.

Conform sursei citate, reuniunea de lucru s-a terminat cu o invitație adresată magistraților de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, de a participa la o întâlnire în perioada imediat următoare, pentru a discuta valorile și principiile unei abordări coerente și unitare a salarizării în acest domeniu.