Dacian Cioloş preia OFICIAL funcţia de PREMIER, marţi, de la ora 20.00

Dacian Cioloș va prelua mandatul de prim-ministru, marți, la ora 20,00, la Palatul Victoria, informează Biroul de presă al Guvernului.

17 nov. 2015, 17:17
Dacian Cioloş preia OFICIAL funcţia de PREMIER, marţi, de la ora 20.00

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul pentru numirea Guvernului condus de Dacian Cioloș, decret publicat în Monitorul Oficial.

Hotărârea Parlamentului pentru acordarea încrederii Guvernului Cioloș a fost publicată marți în Monitorul Oficial. Hotărârea este semnată de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

Citeşte şi: CEREMONIE la Cotroceni. Guvernul Cioloş depune jurământul la ora 19.00

Hotărârea cuprinde atât lista membrilor Cabinetului Cioloș, cât și programul de guvernare, scrie Agerpres.

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a primit marți votul de învestitură în Parlament. Au fost înregistrate 389 de voturi pentru, 115 împotrivă, iar două voturi au fost anulate.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului condus de Dacian Cioloș a început, marți, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu: Nu am încredere în acest Guvern, domnul Cioloş s-a purtat ca un cârpaci

Guvernul Cioloş a primit marţi votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi două voturi anulate.