De ce nu slăbeşti deşi ţii regim

 Îţi numeri caloriile, ai grijă ce mănânci, faci şi exerciţii fizice în majoritatea zilelor şi totuşi, când te urci pe cantar acul nu se mişcă nici cu o gradaţie către greutatea dorită? Majoritatea persoanelor care încearcă să slăbească, după ce obţin ceva rezultate încurajatoare ating la un moment dat un platou, o greutate dincolo de care nu reuşesc să mai coboare, oricât de riguros îşi urmează programul de slăbire de până atunci. Experţii de la Prevention.com ne arată cum să spargem acel zid de care ne izbim în drumul nostru spre greutatea ideală şi care sunt micile erori care ne împiedică să o atingem. 

01 sept. 2018, 18:34
De ce nu slăbeşti deşi ţii regim

1. Daca numeri caloriile – stabileste care e numarul perfect de calorii pentru tine

Deja stii ca, pentru a slabi, trebuie sa mananci mai putine calorii decat are nevoie corpul tau ca sa functioneze. Insa se pare ca problema cea mai comuna e ca tindem sa supraestimam numarul de calorii necesare. Daca, de exemplu, crezi ca un aport caloric zilnic de 2000 de calorii te va ajuta sa atingi greutatea ideala si, de fapt, ar trebui sa consumi doar 1800 de calorii pe zi, acele 200 de calorii in plus pe zi sunt de-ajuns ca sa iti mentina corpul cu aproximativ 10 kg mai plinut decat iti doresti.

Ridica stacheta: calculeaza-ti numarul de calorii necesare zilnic pentru a slabi, introducand pe unul din siteurile de specialitate greutatea la care vrei sa ajungi, varsta, inaltimea si gradul tau zilnic de activitate fizica. Gasesti astfel de calculatoare de calorii pe diverse siteuri. Dupa care stabileste limitele pentru mese si gustari. Daca ai voie sa ingerezi doar 1800 de calorii, imparte-le in trei mese de cate 500 de calorii si o gustare de 300 de calorii.

2. Daca esti foarte activa – intra in viteza

Cand petreci cateva ore pe zi alergand la cumparaturi si intre ghiseele pentru platit facturi poti avea impresia ca ai facut sport cat pentru o sedinta la sala. Insa in ciuda kilometrilor facuti prin hipermarket sau mall, a caratului sacoselor in si din masina, n-ai „ars” mai mult de 400 de calorii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.