Dezvăluiri incredibile. FIFA a plătit jucătorii unei naţionale pentru a nu-l faulta pe Messi

Miercuri, în ziua în care Lionel Messi a împlinit 28 de ani, cotidianul La Nacion, din Argentina, unul dintre cele mai serioase ziare din această ţară, a făcut o dezvăluire halucinantă. În anul 2010, FIFA a plătit la negru jucătorii naţionalei Irlandei, cu câte 10.000 de euro fiecare, pentru a nu-l faulta pe Messi, într-un amical jucat după Campionatul Mondial.

24 iun. 2015, 17:45
Dezvăluiri incredibile. FIFA a plătit jucătorii unei naţionale pentru a nu-l faulta pe Messi

Săptămânile trecute, odată cu scandalul iscat de ancheta FBI anti-corupţie în cadrul FIFA, s-a aflat că Joseph Blatter a dispus virarea a 5 milioane de euro în conturile Federaţiei Irlandeze de Fotbal, pentru ca oficialii de la Dublin să închidă ochii la nedreptatea la care au fost supuşi, naţionala ţării lor ratând calificarea la CM 2010 în dauna Franţei, după ce Thierry Henry a marcat un gol cu mâna.

Citeşte şi FIFA reprezintă sportul numit „banditism”. Pagina de Wikipedia a forului mondial a fost atacată FOTO

După CM 2010, pe 11 august, Irlanda a jucat un amical cu Argentina, la Dublin. Argentina, cu Messi în echipă, a câștigat cu 1-0, prin golul marcat de Angel Di Maria, iar jucătorii irlandezi au fost plătiți atunci cu câte 10.000 de euro fiecare, pentru a nu-l accidenta pe Messi. În cazul în care se întâmpla ceva cu starul argentinian, Federaţia Argentinană de Fotbal trebuia să plătească 5 milioane de euro despăgubiri Barcelonei.

La Nacion susţine că faptele au fost povestite de un fost membru al Federaţiei Argentiniene, care a fost direct implicat în această afacere.