Dragnea, despre legea salarizării bugetarilor: Noul guvern trebuie să trimită proiectul în Parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, declarat că legea salarizării este foarte importantă pentru bugetarii din România, dar, dacă nu este făcută cum trebuie, aceasta ar putea duce România într-un colaps financiar.

10 nov. 2015, 19:31
Dragnea, despre legea salarizării bugetarilor: Noul guvern trebuie să trimită proiectul în Parlament

Eu cred că este important să vină legea salarizării bugetare cât de curând în Parlament. Din câte știu, ministrul Muncii a finalizat proiectul de lege și este sau va fi pe masa Guvernului.

Noul guvern care se va instala săptămâna următoare trebuie să se uite pe acest proiect și să-l trimită în Parlament, pentru că salarizarea bugetarilor este un domeniu foarte important; fiecare bugetar așteaptă o salarizare corectă, și sigur, noul ministru de Finanțe își va spune un punct de vedere, pe care îl va discuta în Parlament. Poate reușim totuși în țara asta ca subiecte de genul ăsta să fie discutate într-un mod unitar și să nu mai permită o salarizare aparte, pentru că asta naște o tensiune. Sper să ajungă această lege în Parlament și să se dezbată și care să fie nivelul de creștere, și care să fie eșalonarea în timp în așa fel încât diferențele macro-economice să nu se tulbure și anvelopa bugetară să permită acest lucru. Este un subiect destul de important, nu este un subiect politic. Și ține de capacitatea financiară a României și de dorința bugetarilor ca salariile să crească. Să vedem dacă aceasta este o masură oportună acum sau trebuie să așteptăm legea salarizării bugetare în ansamblu.

PSD nu a depus acest amendament, ci doar un deputat al nostru”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit b1.ro.

CITEŞTE ŞI: Deputaţii PSD stabilesc miercuri dacă susţin sau nu majorarea salariilor cu 10%