Dragnea: I-am cerut lui Cioloş să-l retragă pe Andrei Baciu, altfel PSD nu vota Guvernul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că l-a sunat duminică pe Dacian Cioloş, solicitându-i să-l retragă din lista de propuneri pe Andrei Baciu, nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii, altfel PSD nu va vota Guvernul.

16 nov. 2015, 10:57

Aseară (duminică – n.r.), după ce am terminat conferinţa de presă, colegii mei mi-au arătat informaţiile legate de acel personaj (Andrei Baciu – n.r.). L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Cioloş imediat, spunându-i că PSD nu poate lua în calcul votul pozitiv la învestitura Guverului dacă acel domn rămâne membru al Cabinetului”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a afirmat că, „spre satisfacţia” sa, Dacian Cioloş l-a înlocuit pe Andrei Baciu cu un „domn respectabil”, pe care social-democraţii îl pot susţine. Liviu Dragnea a spus că propunerea pentru Ministerul Sănătăţii „era ceva de neacceptat”, în condiţiile în care medicii s-au evidenţiat ca nişte „eroi” în ultima perioadă şi nu ar fi acceptat nici ei o astfel de propunere. „Cum s-ar fi simţit cu un asemenea personaj exotic în fruntea ministerului?„, a continuat Dragnea.

Acesta a precizat că principala problema a fost lipsa de experienţă. Întrebat dacă decizia a fost luată după ce au apărut în presă pozele cu Andrei Baciu de pe vremea când era model de lenjerie intimă, Dragnea a spus că nu vrea să comenteze astfel de probleme. „Ce să spun, că m-au deranjat nişte articole de îmbrăcăminte? Fiecare se machiază şi se rujează şi se peruchează cum crede de cuviinţă, dacă e în lumea lui. Dacă vrea să fie într-o funcţie publică totuşi nu poţi să faci asta. Fug bolnavii din spitale„, a spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Imagini de senzaţie cu Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate. Tânărul de 29 de ani, în lenjerie intimă