Dureri de spate şi oboseală constantă? Ai putea suferi de fibromialgie! Iată toate simptomele şi tratamentul

Te doare spatele, simti o tensiune in ceafa, te dor incheieturile si iti simti muschii corpului intepeniti? Se prea poate sa nu fie vorba doar de lipsa exercitiilor fizice sau ca ai dormit prost noaptea, ci ai putea suferi de fibromialgie.

19 aug. 2014, 04:50
Dureri de spate şi oboseală constantă? Ai putea suferi de fibromialgie! Iată toate simptomele şi tratamentul

Fibromialgia este o boala atipica ce se manifesta prin dureri in tot corpul, mai ales in zona spatelui, prin oboseala cronica si chiar prin tulburari de somn. Nu i se cunosc cauzele, dar este tot mai intalnita in randul romanilor, cele mai multe cazuri documentate de fibromialgie fiind inregistrate in Statele Unite ale Americii si in Canada. Fibromialgia este considerata o boala specifica omului modern, care duce o viata sedentara, asociata cu un numar mare de ore petrecute stand, la birou.

Simptomele fibromialgiei
Printre simptomele principale ale fibromialgiei se numara durerile musculare, chiar cronice, spasmele musculare si starea de slabiciune generala a membrelor. Totodata, aceasta boala a omului modern se manifesta si prin oboseala periodica, chiar constanta, printr-un nivel de energie scazut care iti ingreuneaza chiar si sarcinile simple ale zilei. Unele persoana dezvolta si tulburari ale somnului si migrene. Netratata, poate duce la stari de anxietate si la depresie.

Principalele puncte ale durerii in cazul fibromialgiei
Anumite zone ale corpului dezvolta o sensibilitate crescuta la presiune in cazul suferinzilor de fibromialgie. Exista 18 puncte ale durerii, situate la incheieturi, la solduri, la genunchi, la coate si in partea superioara a spatelui. Practic, pe cei care sufera de fibromialgie resimt durere atunci cand aceste puncte sunt apasate, spre deosebire de oamenii perfect sanatosi care nu resimt niciun fel de durere. Cele 18 puncte sunt ilustrate in imaginea acestui articol.

Continuarea pe Lyla.ro