EUROVISION 2015 LIVE: Voltaj s-a calificat în FINALA EUROVISION, cu piesa „De la capăt” VIDEO

EUROVISION 2015 LIVE: Trupa Voltaj reprezintă România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa "De la capăt", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision. VOLTAJ s-a calificat în finala de sâmbătă, unde erau deja calificate Austria, Germania, Italia, Marea Brianie, Spania, Franţa şi, în premieră, Australia.

19 mai 2015, 08:18

EUROVISION 2015 LIVE UPDATE: În finala Eurovision 2015 merg, din prima semifinală, Albania, Armenia, Belgia, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia

Voltaj a avut numărul 15 din 16 în semifinala de marţi seară, iar Călin Goia a transmis un ultim mesaj înainte de începerea concursului. Băieţii de la Voltaj au cântat primele două strofe în limba română, iar al doilea refren a fost interpretat în limba engleză, pentru ca mesajul piesei „De la capăt” să fie înţeles mai bine şi de străini.

Înainte de începerea primei semifinale Eurovision 2015, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, s-a arătat optimist că mesajul piesei va impresiona publicul european: „Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun. Melodia, show-ul de la Viena şi întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe ţări şi îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, ştiu că vor fi cu sufletul alături de noi şi asta contează enorm”.

VEZI concursul LIVE AICI

EUROVISION 2015 LIVE UPDATE

Reprezentanții României — băieții de la Voltaj — vor intra în prima semifinală cu numărul 15. Piesa ”De la capăt” este dedicată copiilor români lăsați în urmă de părinții lor care pleacă să lucreze în străinătate. ”Don’t leave the children behind!” (nu lăsați copiii în urmă!) — a spus Călin Goia, la finalul piesei, marți, la prima repetiție cu costume. În timpul interpretării românilor, pe ecranele din spatele trupei vor rula imagini din scurtmetrajul ”Calea Dunării” — din care au fost folosite fragmente pentru videoclipul piesei ”De la capăt”.

EUROVISION 2015 LIVE

Ultima concurentă care intră în competiția primei semifinale este Nina Sublati din Georgia, cu ”Warrior”.

Votul publicului, care va fi exprimat de către telespectatorii din țările participante în prima semifinală, este luat în considerare în proporție de 50%, alături de votul juriului.

În urma primei semifinale se vor califica 10 țări, pentru finala Eurovision de sâmbătă. Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc joi.

Casa de pariuri William Hill vede România drept a treia favorită a semifinalei, după Rusia şi Estonia, cu o cotă de 1.14. Dacă pariaţi 10 lei pe calificarea în finală a celor de la Voltaj, câştigul este de 1,4 lei.

EUROVISION 2015 LIVE

În ceea ce priveşte marea finală de sâmbătă, Suedia, reprezentată de Mans Zermelow, este favorită, în opinia bookmakerilor, cu cota de 2.87. Dacă mizaţi pe Voltaj că se va întoarce de la Viena cu trofeul, puteţi câştiga de 101 ori suma pariată. Cotele sunt valabile astăzi, înainte de prima sefiminală.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor fi transmise de TVR1, TVR HD şi TVR International şi online pe  TVR+. Pe stiriletvr.ro puteţi urmări live text desfăşurarea concursului.

(w400) voltaj

(w400) voltaj

EUROVISION 2015 LIVE: Ordinea intrării în concurs în prima semifinală EUROVISION 2015:

EUROVISION 2015 LIVE REPUBLICA MOLDOVA

EUROVISION 2015 LIVE ARMENIA

EUROVISION 2015 LIVE BELGIA

EUROVISION 2015 LIVE OLANDA

EUROVISION 2015 LIVE FINLANDA

EUROVISION 2015 LIVE GRECIA

EUROVISION 2015 LIVE ESTONIA

EUROVISION 2015 LIVE MACEDONIA

EUROVISION 2015 LIVE SERBIA

EUROVISION 2015 LIVE UNGARIA

EUROVISION 2015 LIVE BELARUS

EUROVISION 2015 LIVE RUSIA

EUROVISION 2015 LIVE DANEMARCA

EUROVISION 2015 LIVE ALBANIA

EUROVISION 2015 LIVE ROMÂNIA

EUROVISION 2015 LIVE GEORGIA

EUROVISION 2015 LIVE Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, Austria. Eurovision Song Contest va fi organizat anul acesta în capitala Austriei, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa „De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision.

Pe de altă parte, Republica Moldova va fi reprezentată la ediţia din acest an a Eurovision de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, care va interpreta melodia „I Want Your Love”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

EUROVISION 2015 LIVE Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

La ceremonia oficială de deschidere Eurovision 2015, reprezentanții României au fost însoțiți de Liana Stanciu, Iuliana Marciuc, dar și de Ionuț, personajul principal al videoclipului piesei De la capăt și de mama lui. Imagini de pe covorul roșu — luni seară, la Agenda Eurovision 2015 de la TVR 1, TVR HD, TVRi și TVR+

Chipul pistruiat al puștiului care decide să plece spre Viena, pe Dunăre, în căutarea părinților săi, a apărut duminică seară de mai multe ori în prim-plan, pe ecranele imense ce proiectau ceremonia oficială de deschidere a ediției Eurovision 2015, în piața din fața primăriei orașului gazdă.

Cu mâna în mâna lui Călin Goia, băiețelul care a impresionat mii de suflete a străbătut cei câțiva metri de covor roșu în mai bine de 40 de minute, împreună cu delegația României, asaltați fiind de pe margini de jurnaliștii dornici să îi fotografieze și să discute cu membrii trupei Voltaj.

Îmbrăcați în ținute elegante, optimiști și cu zâmbetul pe buze, reprezentanții celor 40 de țări participante la Eurovision au defilat prin fața jurnaliștilor, fanilor și a tuturor curioșilor care s-au strâns duminică seară în fața Primăriei Viena.

Membrii delegației noastre au fost ultimii care au pășit pe covorul roșu, iar interesul pe care l-au stârnit în rândul jurnaliștilor prezenți la eveniment era cât pe ce să-i coste pe băieții de la Voltaj absența de la recepția dată de organizatori în interiorul Primăriei…

Seara a fost marcată și de deschiderea EuroClub, locul de întâlnire și petreceri pentru toți cei acreditați la Eurovision. Organizat în interiorul uneia dintre cele mai mari berării vieneze, Ottakringer Brewery, EuroClubul dispune de mai multe spații de petrecere, pentru a satisface gusturile tuturor.

La etaj, acolo unde au loc sesiunile de interpretări live ale invitaților, băieții de la Voltaj au fost întâmpinați de bandul EuroClub și de solista acestuia, o româncă pe nume Christiana Uikiza, alături de care Călin a cântat refrenul De la capăt, ca un preview pentru showul pe care trupa îl va susține joi în acest club.

La inaugurarea EuroClub a urcat pe scenă și Conchita Wurst, pentru un recital care a încins atmosfera. Petrecerile vor continua în fiecare seară, iar telespectatorii TVR vor rămâne conectați la atmosfera evenimentului urmărind Agenda Eurovision 2015.

Emisiunea ce urmărește pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi văzută atât la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât și online, pe TVR+ și pe canalul oficial de YouTube al TVR.