Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, determinând uneori chiar și apariția bolii secolului – cancerul, dacă sunt consumate în exces. Cea mai bună soluție de a-ți proteja sănătatea este moderația, încât nu trebuie să le excluzi total din alimentație.

RomaniaTV.net
02 feb. 2018, 09:31
Evită aceste alimente care cresc riscul de cancer

Carnea roșie

Carnea de pui sau cea de curcan sunt surse excelente de proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare. Mezelurile obținute din carne nu vor avea aceleași valori nutriționale, ba dimpotrivă, pot conține E-uri dăunătoare. Multe din preparatele obținute din carne procesată precum baconul sau crenvurști au nitrați și, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, consumul de carne roșie este asociat cu diverse tipuri de cancer precum cel pancreatic, colorectal sau cel de stomac.

Uleiurile parțial hidrogenate

Multe dintre cele mai gustoase mâncăruri procesate au în compoziția lor uleiuri hidrogenate, un tip de grăsime care devine solidă la temperatura camerei. Îmbunătățește gustul și crește durata de valabilitate a produselor, însă cu un preț prea scump plătit sănătății. Se pare că aceștia pot fi cauza apariției cancerului la sân și a cancerului rectal. Atunci când cumperi un produs, verifică eticheta și evită-l dacă are trecute cuvintele: hidrogenat sau parțial hidrogenat.

Conservele

Din cauza unui ingredient controversat, și anume bisfenol A (BPA), conservele cu alimentate trebuie evitate deoarece pot distruge structura ADN-ului. De asemenea, cresc riscul diabetului și a diverselor tipuri de cancer. Poți consuma conservele care au specificat pe etichetă că nu conțin bisfenol (BPA-free), însă nu în fiecare zi.

Murăturile

Deși sunt gustoase și merg consumate împreună cu preparatele preferate, consumul excesiv de murături poate duce la apariția cancerului de stomac. Totuși, sunt și murături sănătoase, precum varza, care conțin probiotice necesare menținerii sănătății, așa că nu le exclude complet din dietă. Nutriționiștii consideră că dacă vrei să dai savoare preparatelor, poți face acest lucru folosindu-te de puterea condimentelor, care sunt foarte sănătoase. Printre cele mai recomandate se numără turmericul, scorțișoara, busuiocul, salvia, cimbru sau nucșoară.

Băuturile alcoolice

Alcoolul consumat în cantități moderate, ocazional nu este atât de dăunător, ci mai degrabă excesele pot crește riscul de a dezvolta diverse tipuri de cancer (la ficat, la sân sau la colon). 

Carnea roșie crește riscul de cancer la colon