FCSB-maşină de goluri. Roş-albaştrii sunt golgeterii lunii octombrie în Europa, peste Barcelona sau PSG

Victoria cu 5-2 de la Severin a pus capăt unei luni octombrie de vis pentru roş-albaştri. Cu 24 de goluri înscrise în cele şase meciuri pe care le-a jucat, FCSB este cea mai prolifică echipă din fotbalul european.

30 oct. 2017, 09:19
FCSB-maşină de goluri. Roş-albaştrii sunt golgeterii lunii octombrie în Europa, peste Barcelona sau PSG

Seria a început la 1 octombrie, cu victoria 4-0 împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe. A urmat însă remiza albă cu Voluntari, în urma căreia Alibec a fost exclus din lot. Totul a revenit la normal odată cu meciul de la Beer Sheva, din grupele Europa League, pe care trupa lui Dică l-a câştigat cu 2-1.

Pe 22 octombrie, FCSB reuşea scorul campionatului cu ACS Poli Timişoara, 7-0. pentru ca trei zile mai târziu să învingă Sănătatea Cluj cu 6-1 în Cupa României. Duminică seară, roş-albaştrii au bifat un nou rezultat spectaculos, 5-2 cu CS U Craiova, una dintre contracandidatele la titlu, ajungând la un total de 24 de goluri marcate în luna octombrie.

Citeşte şi Gigi Becali, după ce FCSB a preluat şefia Ligii 1: E cea mai bună echipă a Stelei din 90 încoace

LUNA OCTOMBRIE:

Sepsi – FCSB 0-4

Voluntari – FCSB 0-0

Beer Sheva – FCSB 1-2

FCSB – Poli Timişoara 7-0

Sănătatea Cluj – FCSB 1-6

CS U Craiova – FCSB 2-5

Potrivit telekomsport.ro, nicio altă echipă din Europa nu a reuşit să înscrie mai multe goluri decât FCSB în luna octombrie. Manchester City, liderul din Premier League, a încheiat luna cu 15 goluri marcate, Barcelona a reuşit să înscrie 14 goluri, în timp ce Valencia, formaţie ce traversează o perioadă fantastică, a marcat 17 goluri. Dintre echipele franceze, nu PSG, ci Lyon se află cel mai aproape de recordul roş-albaştrilor, cu 15 goluri marcate.

Ajax a avut la rândul său parte de o lună excepţională, cu victorii pe linie. Totuşi, „lăncierii” au bifat mai puţine reuşite decât FCSB: 19 goluri. Dintre formaţiile din Serie A, Lazio a terminat de asemenea luna octombrie cu 19 goluri înscrise în toate competiţiile.