Glad Varga (PNL): Ofensiva PSD împotriva societăţii civile, un demers primejdios pentru democraţie

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, care reprezintă o "ofensivă a PSD împotriva societății civile", a ajuns pentru dezbatere în plenul Senatului, "Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, exponenți de seamă ai luptei împotriva statului paralel și ilegitim, gândindu-se să taxeze reacția masivă a populației împotriva mișmașurilor guvernării pesediste", susține deputatul PNL Glad Varga.

20 nov. 2017, 15:10
Glad Varga (PNL): Ofensiva PSD împotriva societăţii civile, un demers primejdios pentru democraţie

Potrivit deputatului liberal arădean, propunerile celor doi parlamentari PSD amenință respectarea drepturilor omului și afectează grav modul de funcționare a organizațiilor neguvernamentale, excluderea unor domenii ca educație civică și democratică, drepturile omului și combaterea discriminării din definiția domeniului de activitate constituind în sine o acțiune de discriminare.

„Recunoaștem aici o tactică frecvent aplicată de PSD, aceea de a întoarce categorii sociale unele împotriva celorlalte, cu scopul evident de a destabiliza viața economico-socială a țării. În plus, PSD-ul se pune la adăpost prin cenzură, când vine vorba despre organizațiile care desfășoară activități de sprijinire sau opoziție față de partide, candidați sau demnități publice, acestea fiind eliminate de la obținerea statutului de utilitate publică”, a declarat, printr-un comunicat de presă remis luni Agerpres, Glad Varga.

În continuare, acesta a afirmat că efectele nocive ale propunerii legislative ating nu numai organizațiile neguvernamentale, ci și fiecare cetățean, care, cu bună credință, alege să sprijine financiar o astfel de asociație.

„Raportarea în termen de 30 de zile de la încheierea semestrului precedent a persoanelor sau activităților care au generat venituri, constituie un demers extrem de periculos pentru asigurarea dreptului de asociere, garantat de Constituția României. (…) Momentan este doar un exercițiu de imaginație, dar persecutarea celor care sunt împotriva PSD-ului sau oricărui alt partid ar fi astfel la un click distanță. Reducerea la tăcere a românilor și instaurarea unor noi presiuni birocratice, care să descurajeze inițiativele asociative, sunt de fapt practici, ce arată caracterul autoritarist al partidului aflat la guvernare”, precizează deputatul liberal.

„Domnilor parlamentari PSD, știm că supravegherea în masă ar servi de minune intereselor partidului ai căror membri sunteți, dar dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal au dobândit caracterul unor drepturi fundamentale. Reacționați în consecință și respingeți în plen acest proiect legislativ, avizat negativ chiar și de guvernul vostru’, a adăugat Glad Varga, deputat PNL de Arad.