INCENDIU COLECTIV. Povestea cocorilor tatuaţi de pe umărul Teodorei Maftei

Jurnalistei Teodora Maftei i se poate aduce un ultim omagiu la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti din Bucureşti. Membrii familiei au vegheat în permanenţă trupul neînsufleţit, în timp ce prietenii şi colegii au venit pe rând pentru a-şi lua rămas-bun. 

12 nov. 2015, 09:21
INCENDIU COLECTIV. Povestea cocorilor tatuaţi de pe umărul Teodorei Maftei

Miercuri, în capelă, în jurul orei 16.00, se aflau aproximativ 20 de persoane, părinţii şi fratele jurnalistei, dar şi câţiva dintre foştii colegi din presa sportivă, scrie ziarulring.ro. Trupul neînsufleţit al Teodorei va fi incinerat vineri, în jurul orei 12.00. Membrii familiei au mărturisit că aceasta a fost dorinţa Teodorei.

Citeşte şi Dezvăluiri terifiante despre doi răniţi din Colectiv: Au plecat cu taxi. La spital, AU ÎNCEPUT SĂ URLE

„Spiritul Magdei va trăi prin cei rămaşi”

Tot miercuri, cumnata jurnalistei a scris pe contul de socializare povestea cocorilor tatuaţi de pe umărul Teodorei. „Teo cunoştea povestea lui Sadako Sasaki, puştoaica răpusă de leucemie la doar 12 ani, după ce supravieţuise bombardamentului atomic de la Hiroshima. Impresionat de cocorii de hârtie făcuţi de Sadako înainte de moarte, poetul Rasul Gamzatov, din Daghestan, a scris următoarele versuri: «Un stol de cocori se topeşte-n depărtare/ Atât de departe încât abia-i mai pot zări/ Atunci când zilele mele se vor topi în zare/ Sper că acei cocori un loc printre ei îmi vor găsi»… Magda s-a identificat cu acest caz şi, la diferenţă de câteva zeci de ani, povestea s-a repetat – din păcate, cu Magda noastră. Magda a rezistat tuturor bombardamentelor pe care le-a suferit pe fondul sănătăţii, dar s-a stins ca o flacără, şi la propriu, şi la figurat, din cu totul alt motiv. S-a stins însă doar trupul, pentru că spiritul ei va trăi prin cei rămaşi. Flacăra va fi dusă mai departe de fratele ei, soţul meu, Ion Viorel Maftei. Timpul o va demonstra. Magda iubită, tu mi-ai transmis, iar eu am scris”, a mărturisit Ana Coza.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. FR Scrimă, mesaj de condoleanţe pentru Ana Pascu

„Sper că ai ajuns într-o lume mai bună”

Printre colegii care i-au adus un ultim omagiu s-a aflat şi prezentatoarea Ştirilor Sportive de la ProTV Raluca Arvat: „Teodora, sper că ai ajuns într-o lume mai bună. Îmi voi aduce mereu aminte de fotografiile pe care mi le-ai făcut, de seara în care am mers împreună cu maşina către petrecerea de Crăciun a redacţiei, de taclalele la care stăteam cu tine la serviciu, de optimismul tău nemăsurat… Chiar m-ai învăţat că trebuie să treci peste toate necazurile şi greutăţile cu un singur gând, că viaţa e frumoasă!”. Amalia Enache i-a transmis şi ea Teodorei, printre lacrimi, că va ţine cont de toate sfaturile primite de la ea.

Ar vrea să zâmbim…

Fratele Teodorei i-a transmis zilnic mesaje de încurajare, deşi ea era ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. Deşi vestea trecerii în nefiinţă a surorii lui i-a adus foarte multă durere, Ion Viorel Maftei spune că Teodora şi-ar fi dorit ca toţi să zâmbească. „E dureros?… Nu!… Vă spun eu cum e: sfâşietor, pur şi simplu te arde pe dinăuntru. A scris mititica: «Degeaba eşti viu dacă nu simţi că trăieşti». Eu aş adăuga că a trăi este o artă. Teo a fost un artist. Haideţi să încercăm să fim toţi artişti, să trăim, să simţim. Se poate!”, a fost unul dintre mesajele lui Ion Viorel Maftei.