INCENDIU COLECTIV. Medic: Am fost copleşiţi, dar nu mai mult de 30 de secunde. Trebuie să iei decizii rapide

INCENDIU COLECTIV. Ina Petrescu, medic primar în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Municipal Bucureşti, era de gardă în seara de 30 octombrie. Este unul dintre primii care au devenit conştienţi de amploarea tragediei din Clubul Colectiv. A operat oameni care miroseau a fum, oameni ale căror trăsături nu se mai distingeau din cauza rănilor. Medicul a povestit despre cum a trăit aceste zile şi cum vede viitorul.

10 nov. 2015, 09:50
INCENDIU COLECTIV. Medic: Am fost copleşiţi, dar nu mai mult de 30 de secunde. Trebuie să iei decizii rapide

INCENDIU COLECTIV. Seara de 30 octombrie a rămas bine întipărită în mintea medicului Ina Petrescu, care era de gardă în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Municipal, când au venit primii răniţi de la clubul Colectiv.

Noi suntem pregătiți să primim cazuri colective, suntem pregătiți mintal și fizic și ca profesie. În primele secunde ești copleșit. Nu ai voie mai mult de 30 de secunde, pentru că trebuie să iei decizii rapide. Ne-am apucat să-i operăm pe cei care trebuiau operați, cei gravi, simulan, am operat în cinci săli toți colegii„, a povestit, la Digi24, dr. Ina Petrescu.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. În spitalele din Bucureşti mai sunt 14 răniţi în STARE CRITICĂ şi 7 în stare gravă UPDATE

După 10 zile de luptă pentru viaţă, medicul recunoaşte că doctorii nu au fost singuri în această încercare a nervilor şi a limitelor.

Am fost copleșită să văd câți oameni au venit să ne aducă ceai, cafea, gustări, a fost un lucru extraordinar, ceea ce spune multe despre poporul nostru. Că suntem altruiști, că ne putem mobiliza la greu și că sunt foarte mulți oameni de calitate în țara asta, cu care cred că putem schimba în bine țara„, a spus aceasta.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Asistenta eroină are probleme GRAVE de sănătate: Sunt speriată. SCUIP SÂNGE

Ea a precizat că nu a putut merge în stradă, la proteste, dar s-a simțit reprezentată și are speranța unui viitor mai bun.

Eu zic că acum este momentul nostru, al generației oamenilor de 40 de ani. Se văd cei din piață și am fost mereu cu gândul la ei, dar evident că nu am putut să merg nicio secundă acolo. Am venit aici, (…) în primul rând ca să-mi apăr pacienții, colegii, meseria. Am venit pentru fiul meu pentru care îmi doresc o Românie mai bună„, a mărturisit Ina Petrescu.

Citeşte şi Bilanţul tragediei din Clubul Colectiv: 48 de morţi. Încă un tânăr a pierdut lupta cu moartea