ISLANDA – AUSTRIA 2-1. Islanda termină pe 2 şi întâlneşte Anglia în optimi

ISLANDA AUSTRIA 2-1. Islanda rămâne neînvinsă la un turneu final după faza grupelor de la EURO 2016, ba mai mult a reuşit miercuri prima victorie, 2-1 cu Austria.

22 iun. 2016, 14:18
ISLANDA – AUSTRIA 2-1. Islanda termină pe 2 şi întâlneşte Anglia în optimi

ISLANDA AUSTRIA LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT 2-1 (Jon Dadi Bodvarsson – min. 18, Arnor Traustason – min. 90+4/Schopf – min. 60).

Rar s-a văzut o ambiţie mai mare pe terenul de fotbal ca la această selecţionată islandeză. Fără a avea nume mari în echipă sau jucători cu abilităţi tehnice deosebite, islandezii continuă să impresioneze de fiecare dată cu dorinţa lor de sacrificiu. Se zbat, se aruncă în faţa mingii, strâng din dinţi şi înaintează, presează şi zdrobesc rezistenţa adversă. Aşa s-a întâmplat şi miercuri seara, pe Saint-Denis, unde Islanda a obţinut prima sa victorie la un turneu final, 2-1 cu Austria.

Lovitura de graţie a dat-o în prelungiri, aşa cum tot pe final de meci au egalat islandezii şi cu Portugalia, în prima partidă. Islanda – o echipă imprevizibilă şi curajoasă, capabilă să pună mari probleme Angliei, în optimile de lunjea viitoare, de la Nisa.

Clasament grupa F:

1. Ungaria 5p (6-4)

2. Islanda 5p (4-3)

3. Portugalia 3p (4-4)

4. Austria 1p (1-4)