Îţi stă mintea-n loc: Ce metodă NAŢIONALĂ s-a găsit pentru împiedicarea fraudelor la ADMITEREA în FACULTĂŢI

Autorităţile din Uzbekistan au suspendat vineri timp de cinci ore serviciile de internet mobil, precum şi serviciile de mesaj text (SMS) şi multimedia (MMS) pentru întreaga populaţie, pentru a evita copierea la examenele de admitere la universităţi, scrie vineri AFP, citată de Agerpres.

01 aug. 2014, 11:36
Îţi stă mintea-n loc: Ce metodă NAŢIONALĂ s-a găsit pentru împiedicarea fraudelor la ADMITEREA în FACULTĂŢI

Pentru a nu se copia la admitere, autorităţile din Uzbekistan au suspendat accesul la internet mobil şi serviciile SMS şi MMS. Cele mai mari companii de telefonie mobilă din ţară au invocat într-un comunicat că vineri între orele locale 08.30 şi 13.30 (03.30 – 08.30 GMT) se realizează lucrări de mentenanţă urgente la reţelele de telecomunicaţii.

În acest interval orar, care a corespuns desfăşurării examenelor de admitere la universităţile uzbece, abonaţii nu au putut accesa internetul pe telefoanele mobile şi nici să trimită sms-uri sau mms-uri. Au fost menţinute doar apelurile voce.

Citeşte şi Se întâmplă şi la case mai mari. ALBERT EINSTEIN a picat examenul de admitere la facultate

Potrivit media locală, pentru această sesiune a examenelor de admitere la universităţi autorităţile au luat măsuri importante împotriva celor care trişează, pe lângă blocarea serviciilor oferite de reţelele de telefonie mobilă, fiind efectuate controale în incintele universităţilor pentru depistarea eventualelor telefoane mici, pe care elevii uzbeci obişnuiesc să le ascundă în pantofi.

‘Am vândut toate telefoanele mici, folosiţi-vă creierul pentru a trece examenele’, se putea citi pe panouşi afişate în câteva magazine de telefoane mobile din Taşkent, capitala Uzbekistanului, ţară în care mai bine de jumătate din populaţia de 30 de milioane de locuitori posedă un telefon mobil.