MAE Român a emis o ATENŢIONARE de călătorie în SERBIA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia asupra faptului că autorităţile locale au decretat, până luni, starea de urgenţă în Zrenjanin şi Pancevo, ca urmare a condiţiilor meteorologice provocate de vântul puternic care în unele regiuni depăşeşte viteza de 120 km/oră şi a troienelor de zăpadă create astfel.

RomaniaTV.net
01 feb. 2014, 15:49
MAE Român a emis o ATENŢIONARE de călătorie în SERBIA

Totodată, a fost emis un cod portocaliu de vânt pentru regiunile Belgrad şi estul Serbiei, iar pentru regiunea Banatului Central şi de Sud (Voivodina) se menţine codul roşu, precizează un comunicat al MAE, transmis, sâmbătă AGERPRES.

În prezent, există blocaje rutiere pe rutele Belgrad-Zrenjanin, Pancevo – Vârşet şi Subotica – Novi Sad, punctele de trecere a frontierei dintre Republica Serbia cu Ungaria şi România situate în regiunea Banatului au fost închise iar autorităţile locale au luat măsura interzicerii accesului autovehiculelor de mare tonaj în Banatul Central şi de Sud.

Până la data de 3 februarie este interzisă circulaţia autovehiculelor a căror masă depăşeşte 3,5 tone şi care se deplasează în Republica Serbia dinspre Ungaria şi România, fiind exceptaţi transportatorii de materiale perisabile.

De asemenea, a fost suspendat şi traficul pe Dunăre.

Pe teritoriul Republicii Serbia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de autovehicul rutier.

În acest context, cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Serbia sunt sfătuiţi să evite complet zonele amintite, să folosească rute alternative, să se informeze în timp cu privire la starea drumurilor din Republica Serbia şi asupra prognozelor meteo emise de către autorităţile locale şi să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.