Mesajul unui tânăr pentru clasa politică: Să vă ferească Dumnezeu de marşul în care nu vom mai fi tăcuţi

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, a primit o replică foarte dură din partea societăţii civile, după ce a spus că doliul naţional în memoria victimelor de la clubul Colectiv nu se justifică, iar tinerii care au fost la concertul trupei Goodbye to Gravity cultivă anarhia şi niciunul dintre ei nu merge la bibliotecă sau la biserică.

03 nov. 2015, 07:25
Mesajul unui tânăr pentru clasa politică: Să vă ferească Dumnezeu de marşul în care nu vom mai fi tăcuţi

Andrei Vulpescu este jurnalist online, muzician şi blogger şi, totodată, unul dintre cei 10.000 de participanţi la marşul de duminică, organizat în memoria celor decedaţi în incendiul de la clubul Colectiv. Într-o postare pe blog, el se transformă într-o voce a societăţii civile şi îl atacă dur pe preşedintele PNŢCD, fără a-i pronunţa numele. „Sunt un tânăr fără orizont, un tânăr care a îmbrăţişat promiscuitatea – în acceptul unui lider de partid cre(ş)tin democrat, un tânăr care scrie despre iubire şi sex, un tânăr care – la fel că alţii că el, merge în cluburi şi ascultă muzică la volum maxim.

Nu, nu mă vei găsi în bibliotecă! Şi ştii de ce? Pentru că nu trebuie să mă deplasez până acolo. Am biblioteca mea acasă! Şi e mare!

Dacă nu mă crezi, te invit să îmi numeri… cărţile, nesimţitule! Refuz să mi se spună că aş face parte dintr-o generaţie pierdută! Şi, după ce am participat la marşul de ieri, realizez că şi ceilalţi 10.000 de tineri “fără orizont” gândesc la fel.

Citeşte şi Voluntarii au creat site-ul colectiv.info cu informaţii utile despre victime

Duminică am ieşit în stradă în tăcere, am ieşit în stradă cu tristeţe şi respect, fix că nişte tineri “fără orizont”, fix ca nişte tineri care trăiesc în promiscuitate! Exact aşa! În superbă noastră promiscuitate! Superbă şi civilizată! Normalitatea celor ca tine, a politicienilor, este hidoasă, aşa cum eşti şi tu în gândire! Şi tu şi alţii ca tine.

Ştii de ce suntem noi “fără orizont”? Pentru că acel orizont ni l-aţi furat VOI! Şi când spun “voi” nu mă gândesc la PNŢCD – această mumie a politicii româneşti -, ci la toate partidele politice. Da, s-a decretat doliu naţional. O fi un act politic? Se prea poate! Pentru tine! Nu şi pentru noi, ăştia care am aflat că oameni pe care i-am cunoscut au pierit în incendiul ăla, nu şi pentru noi ăştia care ne rugăm pentru cunoscuţii care se zbat prin spitale. Pentru ei viaţă nu va mai fi la fel! Şi, îmi place să cred că nici pentru voi! Marşul ăla de duminică este un semnal din care sunt sigur că nu eşti în stare să înţelegi ceva!

Citeşte şi Cristian Tudor Popescu: „Ce s-a întâmplat în clubul Colectiv este un atentat terorist”

SA VA FEREASCA DUMNEZEU DE MARSUL IN CARE NU VOM MAI FI TACUTI!

O sa fugiti ca soarecii! Si tu si toti ceilalti nenorociti care ati intins caracatita coruptiei peste toata tara! Cu tot cu girofare!

Nu, nu suntem o generatie pierduta! SUNTEM O GENERATIE RETREZITA, usor pentru moment!

Insa da-mi voie sa-ti fac o promisiune – pentru mizeriile pe care ai putut sa le arunci in spatiul public, eu – tanarul asta “fara orizont” -, ala pe care nu il gasesti in biserici si biblioteci – iti promit ca o sa-ti urmaresc parcursul si, de fiecare data cand vei indrazni sa scoti capul, iti promit ca le voi readuce aminte celorlalti tineri “fara orizont” de ceea ce ai putut sa scrii zilele astea! Si, pot sa fac pariu ca moaca ta va fi stampilata cu flegme pe buletine de vot!

Ajunge! V-ati bazat prea mult pe memoria scurta a oamenilor! S-a terminat! Vi s-a terminat!

Nu aveti niciun pic de umanitate in voi, nu stiti ce inseamna empatia sau compasiunea… Sunteti niste serpi care se tarasc pe la colturile moralitatii umane.

Sa va fie rusine!”, a scris Andrei Vulpescu pe blog.