Mihnea Motoc a discutat cu omologul ucrainean posibilităţile de colaborare în regiune

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale a avut miercuri, în timoul participării la reuniunea NATO - Ucraina, o întrevedere cu omologul ucrainean, Stepan Poltorak. Cei doi au evaluat situația de securitate din regiunea Mării Negre și au evidențiat posibilitățile de colaborare între statele riverane aliate și partenere NATO din zonă.

15 iun. 2016, 11:54
Mihnea Motoc a discutat cu omologul ucrainean posibilităţile de colaborare în regiune

Mihnea Motoc a reiterat, în cadrul reuniunii, susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a confirmat sprijinul pentru eforturile țării vecine de consolidare a capacității de apărare și pentru intensificarea parteneriatului cu Alianța.

„Cea de-a doua zi a reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale Alianței Nord-Atlantice, de la Bruxelles, a debutat cu o întâlnire în formatul Comisiei NATO — Ucraina, în cadrul căreia au fost analizate progresele realizate de Kiev în implementarea reformelor din domeniul securității și apărării și a fost agreat Pachetul Cuprinzător de Asistență pentru Ucraina. Documentul va fi promovat spre andosare șefilor de stat și de guvern, la Varșovia”, se precizează într-un comunicat MApN.

La întrevederea cu omologul ucrainean, cei doi oficiali au discutat modalitățile de aprofundare a dialogului strategic bilateral pe teme de interes reciproc, în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia.

„Cei doi miniștri au apreciat progresul înregistrat în relațiile de cooperare din domeniul apărării și au discutat modalități concrete de diversificare și amplificare a acestora în perioada următoare, în context bilateral și al NATO. Ministrul român a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Ucraina în perioada următoare”, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.