Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici să ajute la salvarea răniţilor din clubul Colectiv

INCENDIU CLUB COLECTIV. Ministerul Sănătății din Turcia a desemnat doi medici specialiști să lucreze împreună cu medicii români pentru salvarea răniților aflați în spitalele din București după tragicul eveniment de vineri seara din clubul "Colectiv".

RomaniaTV.net
04 nov. 2015, 15:40
Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici să ajute la salvarea răniţilor din clubul Colectiv

INCENDIU CLUB COLECTIV. Președintele Consiliului pentru arși al Turciei, profesor în chirurgie generală și terapie intensivă, prof. Çinar Yasti, și dr. Isa Sözen, specialist în arși se vor alătura medicilor români pentru salvarea răniților aflați în spitalele din București după tragicul eveniment de vineri seara din clubul „Colectiv”.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat miercuri că în spitalele din București mai sunt internați 133 de răniți în incendiul de la clubul „Colectiv”, iar dintre aceștia peste 80 sunt în stare critică și gravă.

Întrebat dacă se va apela la medici din țară pentru a veni la București să ajute, Bănicioiu a spus că există echipe în stand-by. El a menționat că s-a primit ajutor din partea medicilor francezi, israelieni și turci.

„Suntem acum și cu echipele israeliene și cu echipele turcești, sunt echipe noi față de cele care au fost până acum din Israel. Aceștia vor merge la mai multe spitale. Este o echipă de israelieni în paralel cu cea care este deja în România de zilele trecute și este o echipă de medici turci. Și-au manifestat mai mulți dorința de a veni și oferă un ajutor esențial. Toți laudă prestația echipelor românești”, a completat Bănicioiu.