Ministerul Sănătăţii: Pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei din Bucureşti este stabil

Pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei care a avut loc zilele trecute în Capitală este stabil, iar prognosticul dat de medici este unul favorabil, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, remis luni AGERPRES.

RomaniaTV.net
29 aug. 2016, 14:11
Ministerul Sănătăţii: Pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei din Bucureşti este stabil

„Conform ultimelor informații provenite de la echipa medicală din Sofia, pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei din București este stabil, iar prognosticul dat de medici este unul favorabil. Pacientul a fost supus astăzi unei intervenții chirurgicale, iar doctorii apreciază că, în cursul zilei, va fi detubat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, estimarea echipei medicale arată o durată de internare de circa 20 de zile în secția ATI a unității de arși din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din Sofia.

MS precizează că unitatea este prezentă în lista de centre de arși a European Burn Association.

„Tratamentul se va desfășura în baza acordului pe care România îl are cu Bulgaria pentru sprijin reciproc în cazul unei situații de urgență”, spune MS.

Ministerul Sănătății precizează că Spitalul Universitar de Urgență din Sofia este cea mai mare unitate spitalicească din Bulgaria și cea desemnată pentru tratamentul corpului diplomatic detașat în această țară. „Starea pacientului român este monitorizată în permanență de trei membri ai corpului medical din spital, iar tratamentul este coordonat de șeful secției de chirurgie plastică a unității”, spune MS.

Totodată, Ministerul Sănătății precizează că este în continuu contact cu spitalul și cu ministerul din Bulgaria. „Pacientul este monitorizat, de asemenea, de ambasadorul român la Sofia. Contactul este menținut și cu rudele pacientului, iar acestea vor beneficia de sprijinul ministerului de la București în măsura în care va fi nevoie”, se mai arată în comunicat.

O butelie a explodat, sâmbătă dimineață, într-un apartament situat pe strada Perșani din sectorul 4 al Capitalei, doi oameni suferind arsuri. Una dintre persoanele rănite a fost transferată cu un avion SMURD din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la Sofia, în Bulgaria.

Citeşte şi Explozie într-un bloc din Capitală. Trei persoane au fost rănite grav UPDATE