Mobilizare pe litoral. Autorităţile se pregătesc să primească sute de refugiaţi

Autorităţile de pe litoral au început să se pregătească pentru a primi un posibil val de refugiaţi. Garda de coastă susţine că în zona Mangalia ar putea ajunge cinci sute de oameni, pe mare. Deja s-a făcut planul pentru amplasarea unor corturi între staţiunile Venus şi Saturn, informează România TV

RomaniaTV.net
25 sept. 2015, 06:31
Mobilizare pe litoral. Autorităţile se pregătesc să primească sute de refugiaţi

Autorităţile din Mangalia au fost mobilizate de garda de coastă pentru a se gândi la o soluţie unde ar putea fi cazaţi 500 de refugiaţi. Zona dintre statiunile Venus şi Saturn ar putea fi luată în considerare pentru a amplasa un cort imens care să-i găzduiască pe imigranţi.

Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze ţara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiţi chiar şi pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm şi să speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiţi. O să căutăm un spaţiu unde să putem amplasa corturile”, a spus primarul Mangaliei, potrivit  cugetliber.ro

 Soluţia este însă una temporală având în vedere că zona este una turistică şi că nu mulţi sunt de acord cu primirea refugiaţilor în zona de sud a litoralului.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Număr-RECORD de imigranţi intraţi în Ungaria: 10.046 într-o singură zi

A fost identificată, ca şi locaţie, parcarea de la Venus, mai exact în zona Hotel Adriana. Am respins din start acest demers. Este inadmisibil să facem campusul acestor refugiaţi la Mangalia. Nu avem nevoie de aşa ceva, deoarece ne-ar prejudicia imaginea. Ce o să se întâmpla la vară? O să ia cina cu turiştii? Trebuie să recunoaştem şi să fim conştienţi că nu toţi sunt paşnici şi amărâţi şi că ei devin violenţi. Dacă vin şi rămân aici, ce o să se întâmple la iarnă? O să stea în corturi? Nu, clar. O să umble prin casele oamenilor şi o să încerce să facă rost de bani”, a declarat consilierul local Paul Foleanu.

În cadrul Consiliului JAI, Uniunea Europeană a stabilit faptul că România ar putea să primească cinci mii de refugiaţi.