Paul Stănescu, propus de PSD ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale în locul demisionarei Sevil Shhaideh

Paul Stănescu este propunerea PSD pentru funcţia de vicepremier şi pentru Ministerul Dezvoltării, în locul demisionarei Sevil Shhaideh, potrivit România TV. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat înaintea CEx al PSD că noile propuneri de miniştri vor fi transmise luni preşedintelui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 11:07
Paul Stănescu, propus de PSD ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale în locul demisionarei Sevil Shhaideh

Paul Stănescu, senatorul PSD şi lider al organizaţiei PSD Olt, a fost propus de PSD să preia portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Odată cu preluarea portofoliului de la Dezvoltare Regională, Paul Stănescu va deveni şi vicepremier în Guvernul Tudose.

Paul Stănescu, cunoscut baron de Olt şi unul dintre cei mai influenți apropiați ai lui Liviu Dragnea, are 60 de ani şi este de profesie agronom. Din decembrie 2016 ocupa funcţia de chestor în Senat, iar după numirea lui la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, în locul lui va fi numit Adrian Ţuţuianu.

Soția lui Paul Stănescu, Marieta Stănescu, fostă profesoară la şcoala generală din comuna Visina, judeţul Olt, este consilier în Ministerul Educaţiei. Informația apare în ultima declarație de avere a senatorului PSD. 

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Paul Stănescu deţine, împreună cu soţia, trei terenuri agricole, unul intravilan și unul extravilan, un apartament în Craiova şi o casă în Vişina. Paul Stănescu deţine un cont bancar de 24.136 lei, o maşină Nubira, achiziţionată în 2002 şi nu are credite.