Peste 700 de persoane s-au îmbulzit la Bursa locurilor de muncă la Vaslui, ameninţaţi de primar că le taie ajutoarele sociale

Peste 700 de persoane fără serviciu s-au îmbulzit, vineri, la Bursa locurilor de muncă desfăşurată la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui, unii ameninţaţi fiind de primar că le va tăia ajutoarele sociale. Jandarmii au cerut ajutorul colegilor pentru a face faţă situaţiei.

07 apr. 2017, 11:33
Peste 700 de persoane s-au îmbulzit la Bursa locurilor de muncă la Vaslui, ameninţaţi de primar că le taie ajutoarele sociale

Peste 700 de persoane au venit, în doar trei ore, la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din municipiul Vaslui, unde a avut loc Bursa locurilor de muncă.

Oamenii au aşteptat la rând zeci de minute, unii fiind nevoiţi să stea în ploaie. La un moment dat, cei prezenţi au încercat să forţeze intrarea în sala unde se aflau reprezentanţii firmelor participante la bursă, motiv pentru care cei doi jandarmi aflaţi la faţa locului au solicitat sprijinul altor colegi, pentru a face faţă situaţiei.

„Nici jandarmii nu s-au aşteptat ca persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să se îmbulzească la uşile clădirii unde s-a desfăşurat bursa. Din fericire, nu au existat incidente. De aceea, din punctul nostru de vedere, această bursă a fost un succes pentru că angajatorii prezenţi au avut de unde să-şi recruteze forţă de muncă”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, Laura Toporăscu.

O parte dintre şomeri, veniţi din comune din împrejurimile municipiului Vaslui, au afirmat că au ajuns la bursă după ce primarii i-ar fi ameninţat că le taie ajutorul social.

„Am venit la bursă pentru că ne-a trimis domnul primar. Eu nu vreau un loc de muncă decât în satul meu, la Fereşti. Am copil de crescut şi trebuie să am grijă şi de animale. Nu pot ajunge în altă parte la muncă. Primesc 400 de lei ajutor social şi încă 350 de lei alocaţia copilului şi cea complementară. Cu 750 de lei, eu şi familia mea reuşim să ne descurcăm”, spune Valentina Feraru, citată de news.ro. 

În schimb, şomerii din judeţul Gorj nu s-au înghesuit, vineri, să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Târgu-Jiu. Doar aproximativ 300 de persoane aşteptau să intre la târgul de joburi, unde peste 60 de angajatori au oferit o mie de locuri de muncă.

Numărul mic al participanţilor l-a surprins şi pe directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, care se aştepta ca măcar cei aproximativ 4.000 de şomeri indemnizaţi să manifeste interes faţă de târgul de joburi.

„În sală avem 62 de reprezentanţi ai angajatorilor. Avem 1.089 de locuri de muncă, cele mai multe locuri pe care le-am avut de-a lungul timpului. Sper să găsim şi şomerii care au nevoie de locuri de muncă. Angajatorii sunt dornici, vor să găsească forţa de muncă de care au nevoie. Sunt locuri de muncă şi pentru cei cu studii superioare: inginer mecanic, inginer electric, inginer pe partea auto, inginer constructor, farmacişti. Noi i-am invitat pe absolut toţi cei care sunt şomeri indemnizaţi. Sunt în total 4.003. Este treaba dumnealor. Noi i-am invitat, ştiau din timp de această acţiune”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, conform Mediafax.