Polonia: E necesară dezvoltarea infrastructurii pentru a avea o colaborare economică mai bună cu România

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marți că este necesară dezvoltarea infrastructurii astfel încât colaborarea economică cu România să fie și mai bună, arătând că în acest caz trebuie folosite fondurile europene.

03 nov. 2015, 12:32
Polonia: E necesară dezvoltarea infrastructurii pentru a avea o colaborare economică mai bună cu România

Este și chestiunea colaborării economice dintre țările noastre și suntem de acord că este necesară dezvoltarea infrastructurii, pentru că această colaborare economică, care este bună în prezent, cu siguranță ar fi și mai bună și mai profundă pe viitor dacă ar fi înființate legături infrastructurale, de comunicare, legături rutiere, dar și pe calea ferată. Aici trebuie spus că trebuie folosite foarte bine fondurile europene în această perspectivă financiară, dar și o colaborare bună cu vecinii noștri, pentru ca aceste legături nord-sud să fie realizate„, a spus preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni, la conferința comună cu președintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Iohannis a precizat că a discutat cu omologul său polonez despre modalitățile de intensificare a cooperării economice dintre cele două țări, precizând că acestea se află la un nivel foarte bun. „Dorim să valorificăm mai bine potențialul extins în acest sens și interesul oamenilor de afaceri români și polonezi de a investi în cele două țări„, a afirmat președintele român.

Președintele Poloniei efectuează o vizită oficială în România. Andrzej Duda a ajuns luni seara la București. De la aeroport el a mers direct la clubul Colectiv, unde a depus un buchet de trandafiri roșii și a aprins o candelă pentru victimele incendiului care a avut loc vinerea trecută.

Președintele Poloniei a declarat, marți, că incendiul de la clubul Colectiv i-a zguduit pe polonezi, arătând că țara sa este deschisă să trimită medici specialiști de la un spital din orașul Siemianowice Slaskie care îi pot trata pe răniți.

Doresc să exprim regretul pentru faptul că această vizită are loc după accidentul tragic care a avut loc aici în București, în care au murit oameni tineri, eveniment care i-a zguduit atât pe polonezi, cât și pe mine personal. Nu doar regretul vreau să mi-l exprim, dar vreau să spun că există specialiști la un spital în orașul Siemianowice Slaskie care pot să trateze pacienții de după astfel de accidente și care pot să acorde sprijinul lor. Îi transmit dlui președinte și conducerii României această deschidere a Poloniei de a acorda ajutorul său, pentru că am fost zguduiți și suntem conștienți de faptul că viața oamenilor tineri este foarte valoroasă și trebuie să ajutăm cum putem„, a spus Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni.

Președintele Poloniei va prezida, alături de președintele Iohannis, reuniunea la nivel înalt a statelor din Europa Centrală și de Est, care va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni.