Ponta îl RECLAMĂ pe Băsescu la CSM pentru IMIXTIUNI în activitatea justiţiei VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a cerut ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii, referitor la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia este bine că DNA a oprit arestările în campania electorală pentru ca votul de duminică să nu fie influenţat de aceste proceduri.

20 mai 2014, 08:51
Ponta îl RECLAMĂ pe Băsescu la CSM pentru IMIXTIUNI în activitatea justiţiei VIDEO

„Am văzut declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, anume că a oprit arestările în campania electorală. Este o declaraţie iresponsabilă. Domnul ministru, vă rog să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu este o intervenţie brutală în justiţie…„, s-a adresat Victor Ponta ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la începutul şedinţei de Guvern.

„În primul rând este o minciună. Nu cred că preşedintele poate opri dosare, dar când preşedintelui statului afirmă asemenea lucruri, cred că trebuie sancţionat„, a adăugat Ponta.

Premierul a adăugat că prin sesizarea CSM se doreşte să dea „un semnal foarte clar” că nici preşedintele, niciun alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări şi că Justiţia din România funcţionează nu pe criteriul campaniilor electorale, ci pe criteriul aflării adevărului şi al respectării legii.

CITEŞTE ŞI Ponta: Dacă CCR decide că Băsescu a încălcat Constituţia şi continuă să o încalce, voi propune suspendarea sa

Mi se pare absolut inadmisibilă declaraţia, chiar dacă a fost făcută într-o campanie, în care, desigur, preşedintele nu are ce să caute. Trebuie să dăm un semnal foarte clar că s-a terminat cu perioada în care preşedintele ţării spunea când arestează DNA-ul şi când nu arestează”, a precizat Ponta.

Traian Băsescu susţine decizia DNA de a opri arestările în campania electorală. Preşedintele a declarat, pentru Tele M, că dacă procurorii DNA ar fi continuat să aresteze politicieni, alegătorii ar fi fost influenţaţi în decizia de vot.

Cred că au facut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întîmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania„, a spus preşedintele fiind invitat să comenteze faptul că DNA nu mai operează, în ultima vreme, arestări în mediul politic.

Pe de altă parte, Băsescu a negat că procurorii anticorupţie şi-ar fi suspendat de facto activitatea până după alegerile europarlamentare. „Nici acum nu este stopată activitatea DNA. Sunt foarte multe dosare care se derulează şi la DNA şi la DIICOT, deci nu e un semn că nu şi-ar face treaba DNA-ul„, a conchis Traian Băsescu.