Cioloş, convorbire telefonică cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti

Primul-ministru Dacian Cioloș a avut, vineri seară, o convorbire telefonică cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

20 nov. 2015, 21:06
Cioloş, convorbire telefonică cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti

„Primul-ministru l-a asigurat pe președintele Nicolae Timofti că România va continua să susțină eforturile Republicii Moldova prin proiectele bilaterale de interes comun, în mod special în plan economic. Reafirmând susținerea puternică de către România a parcursului european al Republicii Moldova, premierul român și-a exprimat, totodată, speranța în formarea, într-un timp cât mai scurt, a noului guvern de la Chișinău și în crearea, în acest fel, a condițiilor pentru continuarea reformelor necesare consolidării democratice și perspectivei europene a țării„, informează un comunicat al Guvernului.

În acest context, România așteaptă crearea unei coaliții de guvernare de orientare proeuropeană la Chișinău și a unui guvern solid care să poată gestiona banii promiși de București pentru procesul de modernizare al Republicii Moldova, a declarat miercuri ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurca.

Citeşte şi: România clarifică în ce condiţii poate acorda Republicii Moldova împrumutul de 150 de milioane de euro