Premierul Cioloş: Intenţia Guvernului este să vină cu facilităţi fiscale pentru investitorii în cercetare-dezvoltare

Guvernul intenționează să aplice facilități fiscale pentru cei care investesc în cercetare-dezvoltare, a anunțat, miercuri, premierul Dacian Cioloș.

25 mai 2016, 18:45
Premierul Cioloş: Intenţia Guvernului este să vină cu facilităţi fiscale pentru investitorii în cercetare-dezvoltare

Prim-ministrul a explicat că a discutat despre aceste facilității cu oficialii de la Ford cu care s-a întâlnit la Detroit.

Am incitat compania Ford să vină să investească în România nu doar în partea de producție, cât și în partea de cercetare, inovare și dezvoltare, informându-i că intenția Guvernului pe care îl conduc este ca, până la sfârșitul mandatului, să vină cu anumite facilități fiscale pentru cercetare-dezvoltare, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani când România a decis să elimine orice taxe și impozite pentru cei care investeau în sectorul IT, ceea ce a dus astăzi la o dezvoltare masivă a sectorului IT. (…) Același lucru dorim să-l facem și cu domeniul cercetării-dezvoltării: să atragem investiții din partea companiilor, nu doar în partea de producție, cât și în partea aceasta de inovare, și să folosim în felul acesta inginerii români în țară, să facem așa încât și mediul investițional din țară să fie la fel de atractiv ca și cel din afară„, a susținut Cioloș, într-o conferință de presă la ambasada României din Washington, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că intenția Executivului „este de a merge spre o reducere sau chiar eliminare a fiscalității pentru investițiile în cercetare-dezvoltare”.

Nu numai România, inclusiv din punct de vedere financiar pe termen lung ar avea de câștigat, dar și companiile care investesc în România ar avea de câștigat dacă am veni cu asemenea facilități, fără ca aceste facilități să aibă un impact semnificativ pe termen scurt asupra bugetului, impact negativ, dar cu siguranță ar avea un impact pozitiv pe termen lung, pentru că cercetare-dezvoltare în România ar presupune și capacități de producție modernă în România în urma acestor acțiuni de cercetare-dezvoltare, ceea ce este din punctul meu de vedere un curs firesc al lucrurilor”, a mai spus șeful Guvernului.

CITEŞTE ŞI: Cioloş, în SUA: Nu am discutat despre gazele de şist. Au fost discuţii legate de exploatările offshore